tirsdag den 9. april 2013

Fremtidssamfundet

Jeg tror og håber på at fremtidssamfundet kommer til at se ud som følger, men jeg er ikke sikker på at vi overhovedet vil opnå dette samfund (forklaring følger senere).

ADVARSEL
Følgende billede af fremtiden kan virke meget som sci-fi og urealistisk. Der er nok også sci-fi det meste af det, men jeg tror at det kan blive muligt et sted i fremtiden.

Fremtiden

Når vi snakker fremtidssamfund er det nok noget i stil med disse billeder som poper op i hovedet på folk (er det i hvert fald hos mig).



Billederne som er vist herover virker meget teknologisk og fremtidige dog er der også dem der mindst ser ud til at smelte sammen med naturen.   

Et alternativ til billederne af samfundet der er vist ovenfor er billederne der bliver vist herunder.


 Disse billederne forestiller/kan tolkes som det fremtidige samfund der henter inspiration i naturen og forsøger at flette naturen ind i samfundet og på den måde tilpasse sig naturen. 

Billedet til over er f.eks. en flydende by der er bygget efter det samme princip som et åkandeblad.


Vi som samfund og race har brug for at der sker en udvikling. Vi kan nemlig ikke fortsætte med fortsat at forbruge og spilde ressourcer, vi skal derimod lære af naturen ved at nedbryde og genbruge så meget som muligt. Samfundet skal så at sige fungere som planter og bakterier der nedbryder, genopbygger, udnytter alle materialer og bliver ved med denne proces.  


Nu vil man sikkert undre sig over hvordan dette samfund dog skal fungere, men frygt ej.

Jeg har lavet en hypotetisk plan der omfatter nogle ret utrolige teknologier der forklare hvordan et sådan samfund kan hænge sammen. Ikke nok med det forklare det også hvordan vi slipper af med en hel del problemer.

Fri energi


Det er ikke første gang at visionen om fri energi har set dagens lys. Nikola Tesla var blandt de første der drømte om dette da han kom op med sin vision om at opføre sit Wardenclyffe Tower.

Hele projektet blev finansieret af J. P. Morgan der finansierede tårnet af den simple grund at han ville have Tesla til at sende et radiosignal over atlanten, men da det lykkedes en anden opfinder ved navn Guglielmo Marconi at gøre dette før Tesla stoppede Morgan finansieringen af Tesla's projekt
Tesla's mål var i virkeligheden at benytte luften og jorden som strømledere der efter planen skulle åbne dørene for World Wireless System.
Dette system skulle i teorien have gjort det muligt at modtage strøm fra luften (og muligvis overalt på jordkloden). Uheldigvis blev projektet aldrig færdigt. 

Programmable matter herunder claytronics, catoms og meget andet.


Claytronics/catoms

Forestil dig at du har nogle små kugleformede robotter som dem der er vist til oven over. Disse robotter har en størrelse der er helt nede i nanoskala.

De kan arbejde sammen om at lave en hvilken som helst form, reproducere/reparere sig selv og hinanden, skifte farve, absorbere sollys og diverse andre typer energi. Hvis hele verden havde denne teknologi ville ingen stå uden hus, transportmiddel, værktøj eller nogen anden form for lav eller høj teknologi. Man skulle bare programmere robotterne til at samle sig til det ønskede objekt. Denne teknologi er den allermest vigtige i mit fremtids billede af samfundet eftersom at den kan bygges sammen med de næste teknologier jeg nu vil nævne. (denne teknologi er dog også den dyreste og sikkert også allermest sværeste at producere. Dog tror jeg ikke at den vil blive fremstillet hvilket jeg vil forklare i mit sidste punkt).    

Nanoteknologi: Femtidens immunforsvar og ungdomsekspert.


Nanoteknologi kan i fremtiden gå hen og erstatte/opdatere vores immun forsvar. Hvis vi lever med små robotter rundt om os i fremtiden kan de også være inde i os, patruljere vores krop og bekæmper sygdom der ellers ville være umulig for kroppen selv at neutralisere.

Prøv også at forstil dig hvordan man igennem nanoteknologi ville være i stand til at manipulere med sine egne gener og på denne måde få genetiske fordele. Ikke nok med dette vil de også kunne bruges til at holde mennesker unge ved at genopbygge deres gener og cellestruktur. Alderdom vil så at sige forsvinde.


Toilet: Fremtidens læge.
 

Ville det ikke være sjovt hvis man kunne få sit toilet til at fortælle om man skulle ændre sine kostvaner efter et toiletbesøg? Det kan være at det bliver muligt i fremtiden. Dog tror jeg at denne idé kommer på markedet før nanorobotter og lignende eftersom at det ikke koster nær så meget at forske i
(eller for den sags skyld at udvikle) som nanorobotter gør.

Desuden så kan et toilet heller ikke reproducere, men har derimod brug for en producent for at blive produceret.


3D printer (future edition)


3D printeren eksistere allerede, det er endda muligt at printe blodåre og før eller senere bliver det nok også muligt at printe hele organer, men hvilke grænser er der for dette i fremtiden?

Jeg tror at der i fremtiden bliver mulighed for både at printe og nedbryde objekter for derefter at sætte dem sammen igen på en helt ny måde. Bare de samme grundstoffer er til stede under hele forløbet finder jeg det muligt f.eks. at nedbryde olie og printe det som træ (jeg kender dog hverken den kemiske formel for det ene eller det andet, men hvis begge materialer indeholder de samme grundstoffer ser jeg intet problem, men dig som læser er velkommen til at komme med kritik). Forestil dig hvilken effekt det ville have på fattigdom, hungersnød, handel og økonomi når alle bliver i stand til at printe og genbruge lige det de har lyst til.
Ressourcespildet ville falde ekstremt meget hvis denne teknologi bliver perfekt. Ødelægger man f.eks. sin gamle Iphone får man bare 3D printeren til at nedbryde den og genopbygge den på ny.
Ikke nok med det vil man oven i købet være i stand til at opdatere fra en ældre Iphone til den allernyeste. Der er altså ikke længere nogen grund til at gå ud og handle. I stedet får man bare printeren til at printe det som man har brug for. (Forhåbentlig bliver 3D printere også hurtigere i fremtiden).    

Virtual reality 


I fremtiden tror jeg at virtual reality bliver et fænomen som vi kommer til at se meget mere af. Ikke nok med det tror jeg også at teknologien kommer et niveau højere end den nuværende virtual reality teknologi.

I fremtiden tror jeg at det bliver muligt at iføre sig en speciel hjelm eller pandebånd der udsender specielle hjernebølger eller lignende (ved endnu ikke hvilke typer) disse vil så lægge personen der bruger hjelmen/pandebåndet i REM-søvn hvorefter brugerens hjerne og hjelmen/pandebåndet arbejder sammen om at sende og tolke hinandens signaler. (det er selvfølgelig klart at denne teknologi kræver en hel del hjerneforskning).

Rumrejser


Hvem har ikke drømt om at eje et rumskib og rejse til en fjern planet i bedste sci-fi stil. I fremtiden kan det tænkes at dette bliver en mulighed og her er hvordan det kan lade sig gøre. Først og fremmest skal programmable matter (de kugleformede nanorobotter jeg nævnte som den første fremtidige teknologi) udvikles. Når først disse er udviklede burde det være en smal sag at lave et rumskib eftersom de små robotkugler gør det hele selv.

Hvordan virker rumskibet kan man så spørger? Hvordan kommer rumskibet til at forlade jordens atmosfærer? Simpelt: Robotkuglerne ionisere iltatomerne der er omkring rumskibet og accelerere dem ned ad for at skabe drivkraft/fremdrift (det samme princip som med en elektrostatisk lifter). Dog vil rumskibet nå et punkt hvor der ikke længere er nogen atomer der kan skabe opdrift. Det vil derfor være nødvendigt at medbringe en brændstoftank til den sidste strækning ud af atmosfæren og selvfølgelig også brændstof til når man er i rummet (i tilfælde af at man skulle få brug for det), men ellers kan man bruge solvinde som fremdrift. (det er også muligt at vi opdager nogle nye rejse metoder f.eks. warp drive eller ormehuller).
     
Den lange tur


Skulle det ske at vi lever længe nok (uden at udradere hinanden i en tredje verdenskrig) til at rejse ud i rummet. Skal vi også tage højde for at vi skal rejse over store afstande og i meget lang tid. Her ville det være smart hvis man kunne blive frosset ned ligesom Austin Powers på billedet til venstre og igen blive tøet op når man er nået frem. Uheldigvis kan kroppen ikke tåle det, men hvis vi derimod blev lagt i en form for dvale ville det næsten være det samme. Dog skal vi tage højde for at kroppen skal have næring, at den bliver gammel og at den højest sandsynligt får liggesår hvis den ligger på samme måde hele tiden.

Her er det så at fremtidens teknologi igen kommer de rumrejsende til undsætning. Imens de rumrejsende er i dvale skal nanorobotter nemlig sørger for næring til de rejsendes kroppe, at holde kroppen ved lige så de ser ud præcis som da de tog af sted og for at undgå alderdom skal nanorobotterne også sørger for at opretholde de rumrejsendes cellestruktur.
Hvis alt dette bliver opfyldt burde rumrejser over store afstande ikke længere være noget problem.
    

Det næste skridt i menneskets udvikling


Hvis de tidligere punkter har været sci-fi så bare vent til jeg fortæller om det emne jeg er ved at komme ind på nu.


Har tidligere nævnt nanorobotter. Er også kommet lidt ind på menneskets biologi i emnet med rumrejser over lange afstande. Menneskekroppen har sine begrænsninger (både fysisk og psykisk), men tænk hvis man igennem nanorobotter kunne ændre sig fra biologi til teknologi og stadig have bevidstheden intakt når man var blevet transformeret til teknologi. Hvis det lykkedes vil man nærmest være uden begrænsninger eftersom at man vil være i stand til alt det som nanorobotterne er i stand til. Man vil blive mere end et menneske og være uden biologiske begrænsninger.  


De store forhindringer   

Kigger vi på verden i dag er der meget handel imellem lande. Store virksomheder tjener store summer af penge ind hvert år. Bill Gates menes f.eks. at tjene
232 dollar i sekundet. 232 dollar i sekundet = 1336,32kr. pr. sekund med den nuværende kurs (5,72). Allerede på 1 sekund har han omkring det samme jeg får i SU og på et år 42.142.187.520kr (hvis jeg har regnet rigtigt).

Spørgsmål: Hvis du tjente så mange penge ville du så bruge dem på at oprette fremtids samfundet som vist herover velvidende at det vil føre til at alle ville blive selvforsynende og at penge derfor vil blive værdiløse?

Et andet problem som sikkert også vil gå i vejen for oprettelsen af fremtidens samfund er at f.eks. nanorobotter uheldigvis også kan bruges til destruktive formål. Et militær der er velvidende om dette vil højest sandsynligt aldrig gå med til at forære normale mennesker denne teknologi eftersom at det vil blive sammenlignet med at forære befolkningen viden og midlerne til at lave atomkraft/atombomber.

Jeg håber at dette indlæg har været interessant. Hvis det ikke er for meget at forlange vil jeg meget gerne have en kommentar der fortæller mig hvad der er godt eller dårligt ved indlægget. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar