søndag den 29. december 2013

Stop Diktatur


Verdens befolkningen skal ikke finde sig i at en diktator eller gruppe af individer placere sig på topposten der giver ubegrænset magt i lande.

Derimod skal folket have mere magt. Dette kan blandt andet foregå ved at give folk mere ansvar, decentralisering af samfundet således at store banker bliver opdelt i mindre banker der er afhængige af kunderne og at hver enkelt by får mere frihed til selv at bestemme hvorledes at den vil køre sit eget løb.
På denne måde vil penge, magt og vækst blive fordelt mere imellem folket i stedet for at blive centraliseret i multinationale virksomheder der har monopol, store banker der leger med folks penge og et centralt magtstyre der kan påvirke hele landet.


Problemet i et diktatur er netop at samfundet er centraliseret omkring diktatoren/gruppen af individer.

Så det er vel logisk at man kan undgå eller mindske chancen for et diktatur ved at decentralisere samfundet. Desuden vil et decentraliseret samfund kunne åbne muligheden for at byer kan eksperimentere med hvordan deres samfund skal udformes. På denne måde bliver der heller ikke lavet unødvendige investeringer i hele landet på grund af et dårligt styre.

Magt problemet

Det største problem i både det centraliserede og decentraliserede samfund er dog politiet og militæret. For hvordan skal disse magter passe ind i samfundet og hvem/hvad skal disse høre under. I hænderne på et diktatur kan disse udøvende magter blive udnyttet til enorme problem der vil undertrykke landes befolkning i stedet for at beskytte denne. Det uheldige ved disse magtformer er også at de er opbygget efter et centraliseret og hierarkisk system.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar