tirsdag den 17. december 2013

Det frie samfund


Det frie samfund vil jeg mene er en blanding af kommunisme og anarkisme.

Kommunisme:
Ordet kommer af fransk commune, selvstyre, fællesskab; communauté, sameje.
- Wikipedia.

Anarkisme: 
(gr. ἀναρχία anarkhia "anarki, fravær af hersker")
- Wikipedia. 

Et sådant samfund ville ikke være styret af nogen autoritet, men derimod af folket selv. 

Samfundet ville være i stand til at gøre langt flere ting da dets frihed også bliver forøget. Samtidig vil idealet om fraværet af en herskende magt sikre at flere mennesker mere eller mindre får lige muligheder i samfundet og at befolkningen vil styre kapitalismen i stedet for omvendt.

I dette samfund vil kapitalismen derfor ikke være i stand til at skabe spild imellem folk da autoriteten hos kapitalismen er magtesløs imod det anarkistiske ideal. Grunden til dette er at uafhængige og økologiske virksomheder vil skyde op. Desuden vil befolkningen bliver klogere og opdage at kapitalismens ideal er egoistisk. Dette vil føre til at samfundet finder alternative måder at køre samfundet på. Og disse alternativer kan meget vel være nogle der handler om at give ting væk gratis. 

Vi kan f.eks. allerede nu se et alternativ i Linux OS der kan hentes og installeres helt gratis. Vi undgår derfor at skulle betale store summer af penge til store selskaber ved at bruge Linux systemet. Desuden bliver vi en del af et internet-community der i fællesskab kan løse problemer og hjælpe hinanden. 

Det frie samfund vil helt sikkert også blive klogere og mere selvstændig end det nuværende.
Jeg vil tro at samfundet vil begynde at udnytte planter, videnskab og teknologi i en langt højere grad end vi hidtil har gjort. Mest af alt tror jeg at hamp-planten vil få en stor betydning i det frie samfund.
Specielt fordi den har utrolig mange anvendelsesmuligheder. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar