mandag den 16. december 2013

Aktiv dødshjælp

Skal aktiv dødshjælp være lovligt?
Personligt mener jeg at det skal være lovligt.

Jeg synes det er helt i orden at man gør en ende på de lidelser som et gammel menneske eller syg person bliver udsat for hver eneste dag.

Det skal dog være individets eget ønske.

Derfor står jeg lidt i et dilemma når det kommer til punktet om familien har rettigheden til at afgøre om en person må få aktiv dødshjælp eller ej.
For hvis personen har mistet evnen til at kommunikere inden at denne person kunne nå at ytre sin mening.
Hvordan kan man så vide om denne person vil dø eller ej?
På den ene side udviser man nåde ved at lade personen dø, men på den anden side tager man også livet på en person der muligvis ikke har lyst til at dø, men ikke kan udtrykke dette.

I tilfældet med Craig Ewert der medvirkende og døde under dokumentaren
Right to Die finder jeg det dog meget acceptabelt.
Han ønskede nemlig selv at dø, desuden led han af en sygdom der langsomt gjorde ham lam i kroppen. Så det er vel meget forståeligt at han ville dø imens han stadig var i stand til at kommunikere med sin familie og derfor være i stand til at tage afsked. 

De skal handle af egen vilje.
I dokumentaren ser man hvordan 
Craig Ewert af ejen fri vilje drikker en meget stærk bedøvelse som ender med at give ham fred. Desuden bliver han filmet af personen der hjælper han med den aktive dødshjælp og inden alt dette skriver han også under på at dette er hans ønske. Alt sammen for at sikre at han ikke blev tvunget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar