tirsdag den 24. december 2013

Kunstig Intelligens


Filmindustrien har lavet adskillige film hvori menneskeheden har udviklet den kunstig intelligens.
Disse har adskillige handlinger.
F.eks. handler Terminator om hvorledes maskiner næsten har udryddet menneskeheden, AI handler om at det lykkedes mennesker at lave en robot der kan føle og drømme ligesom mennesker.

The Bicentennial Man: Omhandler en robot der starter som værende metal, men med tiden bliver mere og mere ligesom et menneske og i sidste ende bliver slukket samtidig med at hans menneskelige kone dør for at følge hende i døden.

Der er mange forslag omkring hvad der vil ske når/hvis den kunstige intelligens bliver til virkelighed i den digitale verden. Jeg tror dog ikke at vi vil opleve et Terminator-scenarie hvor maskiner vil forsøge at udrydde menneskeheden. Derimod tror jeg at maskinerne vil blive så intelligente at de vil blive i stand til at løse alle (eller stort set alle) filosofiske, videnskabelige og matematiske problemer. 

Maskinerne vil forhåbentlig opfatte menneskeheden som børn der endnu ikke har lært hvordan verden hænger sammen og netop derfor vil maskinerne forhåbentlig også hjælpe os med at blive klogere, udvikle os, forbedre vores samfund og stoppe krig, hungersnød og grådighed.

Selvfølgelig er der også én sandsynlighed for at vi oplever et Terminator-scenarie, men tager vi det med i vores beregninger at maskinerne muligvis er langt mere avancerede, taktiske, kloge og hurtige til at løse problemer end mennesker så vil de muligvis også være i stand til at løse de videnskabelige, filosofiske og matematiske problemer som mennesket kæmper med at løse.

Hvem ved: Måske opdager maskinerne endda nøglen til paradis før vi mennesker gør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar