lørdag den 23. november 2013

Det nye netværk

Meshnet
Project Meshnet er et fælles projekt der er blevet startet på nettet. Hele projektet går ud på at skabe et nyt internet der ikke kan styres af regeringerne i de mange forskellige lande rundt om i verden.


Projektet går i al sin enkelthed ud på at decentralisere internettet sådan så krypterede filer går igen et utal af internet-brugere i stedet for at blive sendt igen statsejede servere.

Desuden vil filerne blive sendt på en helt speciel måde der forhindre/vanskeliggøre at en tredjepart vil kunne snuse sig frem til afsender og modtager.

Mesh networking
Tanken bag projektet bygger også på at skabe så mange mulige transportveje for filerne som muligt.
Man kan opstille netværket i et billedsprog som værende et rum fyldt med personer der ikke kan flytte sig, men de er dog stadig i stand til at sende beskeder imellem hinanden.

Så hvis én af personerne bliver syg og derfor ikke kan sende beskeden videre, så bliver beskeden bare sendt af en anden vej i stedet.




Ovenover er der et billede der viser hvorledes robotdroner, smartphones og computere er forbundet i ét stort meshnet der samarbejder om at formidle data, internetforbindelse og meget andet.

Det selvforsynende hus


Vi er allerede nu ved at opdage hvorledes at teknologi kan forbedre vores levevilkår og gøre det muligt selv at producere strøm til vores huse.

Allerede nu er fremtidsforskere i færd med at implementere vedvarende energi som en vigtig del i vores samfund.

Vores huse skal være bedre isoleret så de kan holde på varmen. Dette vil desuden nedsætte energiforbruget da det ikke længere kræver nær så meget energi at opvarme og holde på varmen i huset.

Med lidt held kan det endda være at huset kan blive selvforsynende.  

Tænk over det. Hvis isolationen bliver forbedret så meget at det ikke længere koster nær så meget at varme huset op og isolationen samtidig kan holde på varmen i utrolig lang tid. Så vil det ikke kræve særlig meget at holde det hele kørende. Det vil muligvis være nok med solceller, jordvarme/(luftvarme) og eventuelt en lille smugle vind-energi. Huset vil med andre ord være uafhængig, selvforsynende og derfor spare en hel masse penge der oprindeligt ville blive brugt på at betale el-selskaber.

Eget rensningsanlæg

Hvis huset kan producere sin egen energi og derfor gøre sig uafhængig af el-selskaber.
Er det så også muligt at bygge sit eget rensningsanlæg der kan rense, genbruge og cirkulere alt vandet i et kredsløb? Hvis dette kan lade sig gøre vil huse have endnu et område hvor der kan spares en masse penge.
Det vil måske endda være muligt at producere ekstra drikke vand ved at udnytte regnvand og derefter tilsætte det til kredsløbet i huset. Dette vil betyde at husejere kan spare endnu flere penge og samtidig blive mere selvstændige indefor opretholdelsen af deres eget ve og vel.  

Hjemmeproduceret kød


Tænk hvis man ikke længere behøvede at gå i supermarkedet for at købe mad og handle ind til aftensmaden. Tænk hvis al mad i stedet bare blev produceret i køleskabet.

Denne drøm er så småt allerede ved at blive til virkelighed.
Det er nemlig lykkedes et hold forskere at dyrke deres eget kød i en petriskål.
Denne metode har nogle fordele.

1. Kødet vil bruge mellem 35 og 60 procent mindre energi at producere. 
2. Det vil udlede mellem 80 og 95 procent færre drivhusgasser.
(Kilde: http://ing.dk/blog/verdens-foerste-laboratorie-dyrkede-okseburger-160691) 

Næste skridt skal herefter være at masseproducere korn uden brug af planter.
Dette vil minimere behovet for store marker hvorpå korn og andre fødevarer kan dyrkes.
I stedet vil ingredienser blive produceret i den almindelige husstand og når de er blevet indtaget, fordøjet og udskilt af kroppen skal huset være i stand til på ny at producere de nødvendige nærings midler der får produktionen af fødevarer til at fortsætte sin gang.

Har man alle disse punkter indbygget i sit hus har man med andre ord det perfekte selvforsynende hus.
Dette vil sørger for energi, rent vand, varme og mad. Alle de menneskelige behov vil med andre ord være opfyldt.