lørdag den 23. november 2013

Det nye netværk

Meshnet
Project Meshnet er et fælles projekt der er blevet startet på nettet. Hele projektet går ud på at skabe et nyt internet der ikke kan styres af regeringerne i de mange forskellige lande rundt om i verden.


Projektet går i al sin enkelthed ud på at decentralisere internettet sådan så krypterede filer går igen et utal af internet-brugere i stedet for at blive sendt igen statsejede servere.

Desuden vil filerne blive sendt på en helt speciel måde der forhindre/vanskeliggøre at en tredjepart vil kunne snuse sig frem til afsender og modtager.

Mesh networking
Tanken bag projektet bygger også på at skabe så mange mulige transportveje for filerne som muligt.
Man kan opstille netværket i et billedsprog som værende et rum fyldt med personer der ikke kan flytte sig, men de er dog stadig i stand til at sende beskeder imellem hinanden.

Så hvis én af personerne bliver syg og derfor ikke kan sende beskeden videre, så bliver beskeden bare sendt af en anden vej i stedet.




Ovenover er der et billede der viser hvorledes robotdroner, smartphones og computere er forbundet i ét stort meshnet der samarbejder om at formidle data, internetforbindelse og meget andet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar