fredag den 24. januar 2014

New Architecture

The Grown House


Vi lever i en tid med adskillige nye muligheder for hvordan man kan skabe og opføre bygninger.

Det er f.eks. muligt at gro sit eget hus ved hjælp af planter.

Selvfølgelig tager denne metode tid, men ellers så er metoden stort set gratis.



Printable house (paper, polywood, plastic).

To danske arkitekter har på fire uger lavet deres eget hus. Under forløbet brugte de en CNC maskine til at printe de nødvendige dele der skulle bruges under byggeriet.

De to danskere håber at denne nye metode vil mindske byggefejl i fremtiden og samtidig åbne dørene for at den enkelte dansker kan designe sit eget hus.

Concret 3D-printing

Det er lykkedes et hold forskere at printe i 3D med cement. Dette vil med andre ord åbne dørene for at bygninger vil kunne bygges hurtigere og nemmere end tidligere og oven i købet med færre byggefejl.

Læs eventuelt Mere Her.
I artiklen bliver det blandt andet skrevet at en funktionel maskine vil kunne fremstille et hus på 762 kvadrat meter på 20 timer.

torsdag den 16. januar 2014

Praise The Internet


Praise The Internet

Internettet er et fantastisk sted og billedet herover er blot ét af mange beviser for at dette er sandheden.

Lad os lige tage et kig på nogle af de fantastisk steder der findes på internettet som giver vores liv meget mere mening.

Wikipedia
Hvor ville vi være uden Wikipedia?
Vi ville i hvert fald ikke være i gang med at søge Wikipedia på Google længere. Desuden ville vi også bruge dyrebar tid på at gå på biblioteket i stedet for bare at finde informationerne på Wikipedia.

Google
Google er stedet man går hen når man har spørgsmål der skal besvares
"hvad er forskellen på ét pølsehorn og et pølsebrød" Google kender sikkert svaret, man skal bare vide hvad man skal spørger efter. Så det er vel ikke så mærkeligt at Google er gået hen og blevet en gud
for de folk der har troen Googlism.

9gag
Vil du have dig et godt grin samtidig med at du kommer tættere på de skøre mennesker der befinder sig på internettet er 9gag det perfekte sted at gå hen. Her kan du både læse sjove og interessante posts der sætter tankerne igang. Her er de fleste enten nørd'er, trolls eller folk der er trætte af samfundet og bare vil slappe lidt af.

Tumblr
Her kan jeg garantere for at man kan få en masse tid til at gå. Der er stort set ikke noget som man ikke kan finde på Tumblr. Der er både porno, youtube-videoer, billeder af alt hvad hjertet kan begærer og alle bloggere har hver deres interesser. Hver enkelt blog er med andre ord unik.
Uheldigvis går der rygter om at Yahoo vil til at rette i indholdet på Tumblr for at gøre siden mere børnevenlig
(Så denne besked går ud til de børn der vil på Tumblr fordi de tror at de bliver voksne af det: HOLD JER VÆK TIL I ER GAMLE NOK!!!).

Blogger
Ja... Der er ikke så meget at sige.


UDOVER AT BLOGGER ER MEGA NICE OG GIVER MIG MULIGHED FOR AT SKRIVE DENNE BLOG!!!!!

FUCK YEAH!!!!
JEG ELSKER BLOGGER
OG ISÆR MIN BLOG

ASDFGHJKL!!!!!1111!!

Og 4chan
Kendt som internettets hovedstad, men samtidig også dets røvhul. Her kan alt ske. Det ene øjeblik kan du sidde og kigge på nuttede små katte og det næste kommer der en flodbølge af Hentai, nøgenbilleder og ting man senere hen ville ønske man aldrig havde ladet blikket falde på. Det er ikke for sjov at en af internettets love er: "What has been seen cannot be unseen". Desuden var 4chan stedet hvor Anonymous første gang så dagens lys.

onsdag den 15. januar 2014

Cardboard Bike

Cardboard Bike

Izhar Gafni er manden der har lavet en cykel ud af karton. Cyklen koster $9 og kan holde til personer der vejer helt op til 220 kg
Planen er at cyklen skal sælges til ulande.

Airless Tire

Airless Tire

Alle der ejer en cykel har sikkert været udsat for at de på et tidspunkt i deres liv har skulle holde en tidsplan, men at der pludselig er blevet sat en kæp i hjulet på dette projekt ligeså snart man opdager at cyklen er flad.

Ville det ikke være herligt hvis dette problem fuldstændig forsvandt eller blev minimeret så meget som muligt i vores samfundet?
Det ville nok betyde at cykelsmede ville tjene mindre eftersom det ikke længere ville være nødvendigt at lappe cykelslanger, men man ville ikke længere være bange for at cykler igennem glasskår og andre ting der vil udgøre en trussel imod cykelslangen.  

Fremtidens Fly

Fremtidens Fly

Fremtidens passagerfly vil ifølge Oscar Viñals være lavet af nye materialer der vil gøre flyende lettere og mere holdbare, indeholde solceller, være i stand til at flyve længere og tanke op færre gange.

De vil endda være i stand til at lette i stil med en helikopter og være udstyret med computersystemer der er indbygget i vinduerne.

fredag den 10. januar 2014

Nanotechnology

Synthetic Tree

Synthetic Tree

CO2 og global opvarmning truer miljøet og vores jordklode, men er der nogen løsning på problemet?

Det er der rent faktisk. Forskere og ingeniører har fundet ud af at lave kunstige træer der kan trække CO2'en ud af atmosfæren.

Disse køre dog på energi, men ved at udnytte vedvarende energikilder i stedet for CO2 udledende kraftværker kan denne vision med stor sandsynlighed realiseres.

søndag den 5. januar 2014

Tips til søvn

Tips til søvn

Har du søvnproblemer vil linket oven over muligvis kunne give dig nogle tips til hvordan du bedre kan falde i søvn om aftenen.

torsdag den 2. januar 2014

Bh problemer?

Billedet siger det hele

Ifølge en fransk undersøgelse er bh mindre god for kvinders bryster.

Jeg vil dog ikke garantere at denne undersøgelse er rigtig, men jeg vil alligevel opfordre hunkøn til alligevel at smide bh'en (bare for at være på den sikre side).

Hvad har i desuden at miste udover bh'en?

Air Battery

Air Battery

Forskere har opdaget forskellige batterityper der kan udnytte ilt (oxygen) til at producere strøm.

Batteriet til venstre er f.eks. baseret på Litium (Li)

Læs mere her: Lithium-air battery

Wireless Energy

Wireless Energy

Det er her! Langt om længe er trådløs energi begyndt at blive taget seriøst. Nikola Tesla drømte om et samfund der kunne sende energi igennem luften uden brug af ledninger og nu er det ved at blive en realitet.

Se også denne video fra TED talks.

Laser Keyboard

Magic Cube

Teknologi bliver hele tiden bedre og nu er turen kommet til tastaturet. I stedet for at trykke på knapper på computeren eller ved at fobinde et tastatur via usb eller kabel kan man i stedet bruge laser tastaturet
Magic Cube eller Epic der forbindes via bluetooth/wi-fi.

Ekstern Harddisk Computer

Ekstern Harddisk Computer

Tænk hvis man kunne forbinde en ekstern harddisk med sin Smartphone eller Tablet ved hjælp af wi-fi. Det ville muligvis føre til fødslen af en
helt ny type computer.

Prøv at forestil dig en ny type computer der grundlæggende er sammensat af forskellige trådløse enheder der arbejder sammen. Det vil med andre ord være muligt at købe en trådløs skærm, harddisk, tastatur og mus separat og på denne måde kunne sammensætte og forbedre sin computer som man ønsker.
Mangler man f.eks. mere plads på computeren kan man købe en ny trådløs harddisk og derved øge sin computers kapacitet. Og på grund af at computeren er bygget op af trådløse haddisks der arbejder sammen vil man kunne placere dem rundt omkring i huset eller værelset i stedet for at have en gigantisk stationær stående over i et hjørne.

onsdag den 1. januar 2014

Solar Thermal Energy

Solar Thermal Energy

Der er andre metoder ud over solceller der kan producere energi. Det er f.eks. muligt at bruge spejle til at fokusere sollys i et bestemt punkt.

Dette punkt er utrolig varmt og vil derfor kunne bruges til at producere damp.

Og dampen kan herefter udnyttes til at drive én turbine.

CIGS Solcelle Panel

CIGS Solceller

Denne type solceller er både tyndere, mere fleksibel, billigere og lettere at producere end silikone baserede solceller.    

Læs eventuelt også denne artikel.
Silicon vs. CIGS