fredag den 18. juli 2014

Fra Partikelaccelerator til Replicator

Partikelaccelerator

Når vi høre om de nyeste videnskabelige opdagelser indefor partikelfysik er disse opdagelser højest sandsynligt blevet opdaget ved hjælp af en partikelaccelerator. Disse er enorme teknologier der anvender stærke magnetfelter til at manipulere og accelerere partikler til sammenstød.
Det er endda muligt både at fremstille kendte og nye grundstoffer med partikelacceleratorer.
Faktisk er det muligt i øjeblikket at fremstille guld, men fordi det kræver enorme mængder energi vil 1. gram guld kost utrolig mange penge at fremstille.

Jeg tror dog at denne pris vil falde i takt med at partikelacceleratoren bliver effektiviseret og teknologien i verden bliver bedre og derfor også vil gøre fremstilling af guld langt mere produktiv.
Og før vi ved af det kan det muligvis være at vi får vores egen replicator.


Replicatior

Jeg er ikke den største Star Trek fan, men jeg har da hørt om den såkaldte replikator der kan producere lige det man ønsker. For tiden har vi også 3D-printere som vi kan anse som de første skridt på vejen imod en rigtig replicator, men disse kan endnu ikke producere ting ud af rå energi ligesom den replikator der bliver anvendt i Star Trek. Så der er stadig et stykke vej endnu, men lykkedes det en dag vil menneskeheden kunne producere så meget at ingen længere vil mangle noget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar