tirsdag den 25. november 2014

Free Your Mind


I dette indlæg vil jeg forsøge at skabe fokus på hvordan man igennem nogle små ting kan gå imod allerede etablerede dogmer og på denne måde biddrage til at samfundet bliver langt mere fritænkende.

1. Download videoer fra youtube: 
Hvis man finde en video på youtube der indeholder nogle meget gode synspunkter og argumenter, så vil jeg foreslå at man downloader denne video og gemmer den. Dette mener jeg hovedsageligt på grund af at videoer indeholde idéer og at man ved at downloade disse videoer hjælper  med at holde liv i disse idéen.

2. Vær kritisk:
Personligt kan jeg virkelig godt lide når folk anvender sarkasme eller humor til at latterliggøre hvor åndssvage nogle ting eller handlinger er, men også bare det at sætte spørgsmålstegn ved ting, finder jeg fantastisk. For ved at sætte spørgsmålstegn ved forskellige synspunkter er man allerede godt på vej til at kunne tænke selv. Eller er man?

3. Tal med folk og udvid dine horisonter:
Bare det at tale med forskellige folk og få deres synspunkt på et givent emne kan hjælpe dig som person med at opnå livserfaring og på denne måde få dig til at vokse en hel del. Derudover kan forskellige synspunkter også give dig langt flere brikker at flytte rundt med når du selv begynder at tænke, men det der nok er allermest fantastisk ved en samtale er at den kan udvikle sig i stort set alle retninger så længe man bare ved hvordan man bruger ordene.

4. Undersøg:
Det er alt sammen meget godt at kunne downloade videoer fra youtube, være kritisk og tale med folk for at udvide sin horisont, men for at alt dette i sandhed skal kunne slippe sindet løs er man dog også nødt til at undersøge de data og informationer som man tilegner sig. Dette er vigtigt da undersøgelserne kan bekræfte eller afkræfte de mange forskellige data man har indsamlet.
Er man dog så uheldig at man ikke undersøger de data man har indsamlet ender man højest sandsynligt med at samle alt for mange falske og forkerte informationer der ikke biddrager til et frit sind, men derimod vil øge mængden af løgne og forkerte verdensopfattelser.

onsdag den 12. november 2014

Democracy at Work


Demokrati på arbejdspladsen

Et stort problem i vore dage er at virksomheder og kapitalisme er opbygget som et totalitært styre hvor højtstående individer giver ordre til folkene der arbejder under dem. Det er netop på grund af denne totalitære styreform at folk bliver fyret under økonomiske kriser da personerne i toppen ikke har ligeså meget at miste som arbejderne. Personligt finder jeg det underligt at vi har et kapitalistisk system der bygger på totalitære ideologier når nu vi hele tiden går rundt og siger at vi er et demokratisk samfund.

Hvis vi virkelig er et demokrati som vi så flot går rundt og prædiker, 
så lad dog hierarkiet fald så demokratiet på arbejdspladserne kan blomstre.            

tirsdag den 4. november 2014

The Internet


Internettet blev oprindeligt udviklet til militære formål, men med tiden blev det overtaget af hackere, computerprogrammører og computer- og medieindustrien industrien. Herefter er der i de efterfølgende år sket en eksplosion i udviklingen af internettet. Vi har fået hjemmesider som Google, Youtube, Wikipedia og et hav af mange andre der har fået os til at grine, informeret os om uretfærdigheder rundt om i verden og lært os ting vi troede hørte hjemme i science fiktion universer. Igennem internettet har vi også mødt nye folk med helt andre perspektiver end vores egne, demonstrationer er blevet planlagt og startet på grund af internettet. Ja, der er faktisk en hel del muligheder i internettet som vi kun er begyndt at udforske på nuværende tidspunkt.

Internet valutaer
De fleste har sikkert hørt om Bitcoin, men disse er ikke de eneste internet valutaer der eksistere på internettet. Tværdigmod eksistere der et hav af internet valutaer på internettet. I diverse online spil er det f.eks. muligt at finde sjældne hatte og udstyr som man kan sælge til rigtige penge. Der er så at sige at marked på internettet der udelukkende har fokus på de genstande man kan finde/få i computerspil, men det der nok er allermest interessant ved disse internet valutaer er at der kun er et begrænset antal af disse og at man oven i købet kan sikre sig at der ikke er nogen der laver flere af dem igennem diverse algoritmer og sikkerhedsforanstaltninger. En ting i et computerspil kan med andre ord gå hen og blive langt mere værd end guld på grund af at denne genstand kommer i en langt mere begrænset mængde end guld.  


Decentraliseret økonomi
En anden interessant dør som internettet også har åbnet op for er et decentraliseret økonomisk system der i modsætning til det nuværende helt fjerne banker fra samfundet. Det bygger i stedet på at man anvender de forskellige internet valutaer der er tilgængelige på internettet og investere dem i forskellige projekter som man også kan finde igennem internettet. En måde hvorved at dette kan komme til at udspille sig kunne f.eks. være at en vej er gået i stykker et sted, dette kan efterfølgende starte et projekt på en crowdfunding platform hvor lokalbefolkningen opfordres til at donere nogle af deres internet valuta for at få vejen fikset. Ved at hjælpe kan der desuden også være nogle fordele. Eksempelvis kan det være at man får indgraveret sit navn i vejens asfalt eller lignende for at give folk en belønning for at have deltaget, men man kan også splitte beløbet lige op imellem lokalsamfundets beboer i bedste stil med mobilepay.  


Uafhængige nyheds medier
Blogs er også et fantastisk resultat af internettet. For igennem blogs kan folks synspunkter og perspektiver kommer til udtryk og samtidig hjælpe med at nuancere synspunkterne som de etablerede nyheds medier allerede har stillet op i samfundsdebatten. På blogs kan man desuden inddrage adskillige videoer fra internettet som indeholder nogle meget legitime synspunkter som mainstream medierne end ikke har overvejet at kigge nærmere på.

Pirat kopiering
Der er en del kritik omkring piratkopiering og at det er skadeligt for økonomi og forskellige virksomheder, men dette er overhovedet ikke sandt.
Der er nemlig adskillige data der viser at de allermest kendte serier som
Breaking Bad, Game Of Thrones etc. faktisk også viser sig at være de allermest pirat kopierede serier.
Det er altså en stor gang bullshit at det skader økonomien og de forskellige virksomheder, tværdigmod hjælper pirat kopiering med at gøre reklame for serierne. Dog ser jeg et langt større potentiale i piratkopiering end dets nuværende form. For tænk hvis man kunne kombinere det at dele forskellige ting over internettet med måden Bitcoin fungere på. Tænk hvis det at dele film, bøger og lignende over internettet faktisk ville betyde at kunstneren ville modtage flere penge i takt med at flere fik kendskab til hans eller hendes værker. Dette ville både bidrage til samfundet i takt med at kunstneren ville tjene penge på alle de delinger der ville blive fortaget af kunsten.


3D Printer community
Hvad enten vi vil det eller ej er 3D printeren gået hen og blevet en katalysator for en helt ny teknologisk revolution. Denne revolution har åbnet dørene for at privat personer såvel som virksomheder nu kan designe og producere deres helt egne produkter igennem 3D printning, men ikke nok med dette kan de også dele deres kreationer igennem sider som The Pirate Bay og et utal af andre hjemmesider der har fokus på fri information. Dette kan meget vel føre til at virksomheder vil få svært ved at skabe et monopol på diverse produkter da langt flere vil have mulighed for at lave deres egne og langt større frihed omkring hvordan det færdige produkt vil komme til at se ud. Ikke nok med dette kan det at folk selv tager initiativ også betyde at de kan spare langt mere tid og penge for at opnå det ønskede produkt. 

lørdag den 1. november 2014

Transatlantic Trade and Investment Partnership


Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP)

Dette er en aftale der ligesom Trans-Pacific Partnership TPP er blevet kritiseret for at være en potentiel farer for internettet såvel som verdens befolkning. 
Og ligesom TPP bliver denne aftale også forhandlet bag lukkede døre.

TTIP lover at aftalen vil skabe vækst i EU og hjælpe mennesker med at få flere penge. Det lyder alt sammen meget godt, men er det nu også så godt som det bliver påstået?