mandag den 7. april 2014

Det Visionære Parti

Det Visionære Parti

OBS: Dette parti er et fiktivt parti som jeg har opfundet.

Mærkesager
Udvikling, lighed, tilpasning. 

Manifest
Det Visionære Parti ønsker at forbedre samfundet økonomisk og socialt. Måden hvorpå at dette skal foregå mener vi hovedsageligt skal ske ved at forbedre samfundets teknologi og struktur. Vi ønsker at forbedre industri, transport og landbrug. Dette skal blandt andet omfatte lettere, stærkere og sikre biler der vil betyde at vi som nation vil spare ressourcer i samfundet. Vi vil også prøve at kigge på alternative muligheder i landbruget der kan mindske brugen af kemikalier og derved fremme økologi.
Vi ønsker at der skal ske en vækst i samfundet, men denne vækst skal dog ikke være forårsaget af kunstige hjælpemidler.

Det Visionære Parti vil arbejde imod et decentraliseret samfund hvor hvert enkelt individ får muligheder for at udfolde sig maksimalt samtidig med at sociale, etiske og lovmæssige regler bliver overholdt. Hvordan dette skal foregå forestiller vi os skulle ske igennem teknologi og internettet. Vi mener at teknologi og internettet kan implementeres i samfundet på en sådan måde at hvert enkelt individ i samarbejde og fællesskab får ansvaret for at opretholde det samfund som borgerne i sidste ende kommer til at leve sammen i. 

De punkter vi ønsker at forbedre er følgende:

Landbrug
Ved landbruget ønsker vi at finde alternativer til de forskellige nitrater og industri fremstillede produkter der benyttes på markerne.
Vi vil med andre ord fokusere mere på økologi og samtidig benytter nye metoder til at forbedre produktionen.
Sideløbende vil vi have forskellige forskningsområder der vil fokusere på at studere hvorledes landbruget kan forbedres. 

Produktion af mad
Vi vil fokusere på at forbedre produktionen af mad.
Vækst i produktion af mad skal hovedsageligt være tæt knyttet til landbruget, dog skal der også være nogle programmer i samfundet der arbejder på at printe eller dyrke mad i laboratorier. Et lignende program er allerede blevet udarbejdet i USA hvor et hold forskere har dyrket en bøf og herefter fået en kok til at servere den.
Det er desuden blevet konstateret at laboratoriedyrket kød kan være til stor hjælp med at bespise menneskeheden i fremtiden. Desuden kræve laboratoriedyrket kød mindre energi at producere og udleder mindre methan i processen. Der er med andre ord en række fordele i denne nye metode.    

Transport
Der er adskillige ting som kan forbedres hvad angår transport. Hvis biler bliver lettere, kan Danmark f.eks. spare en masse penge på olie. Lettere biler vil også betyde bedre udnyttelse af olien hvilken igen vil betyde at hver enkelt bil vil være i stand til at køre længere på literen. Lettere biler vil også gøre det nemmere for bilproducenter at skifte over til el-biler senere da lettere biler også er til stor hjælp for el-motorer. Lastbiler kan desuden gøres mere aerodynamiske hvilket forhindre et tab af energi der ellers kunne forbedre produktionen. 
Flyvemaskiner kan også forbedres. Hvis flyvemaskiner f.eks. går fra deres nuværende udseende til at ligne flyvende vinger og samtidig blive bygget af lettere materialer vil de dermed også kræve langt mindre brændstof da deres svævefærdigheder vil blive optimeret langt mere end de nuværende flyvemaskiner. Dette vil betyde at flyet kan flyve længere med den samme mængde brændstof som de nuværende fly.         

Bedre udnyttelse af energi
Vi skal blive bedre til at udnytte energien i samfundet.
Der er en række måder hvorpå at dette kan finde sted.
  • Bedre isolering i huse.
  • Alternative rørsystemer i kraftværker.
  • Ekstra varme der bliver afgivet fra kraftværker skal udnyttes bedre.
  • Installation af særlige glas der bedre kan holde på varme.
Vedvarende energi
Det Visionære Parti ønsker et større fokus på vedvarende energier da disse typer energi er langt bedre for miljøet. Samtidig er de ikke begrænset af hvor mange fossile brændstoffer der er i jorden.    
  • Solceller
  • Vind
  • Bølgeenergi 
  • Fusion
  • Geotermisk energi
  • Biobrændsel
  • (Thorium a-kraft)

Genbrug
Det Visionære Parti ønsker at Danmark skal have et langt større fokus på genbrug. Vi har planer om at de fleste produkter i samfundet skal kunne genbruges. Mobiler, biler, huse, solceller og meget andet skal ifølge os kunne nedbrydes for derefter at blive genbrugt på ny. Dette vil betyde at vores ressourcespild vil blive mindsket og at det danske samfund derfor vil være i stand til at fortsætte i længere tid.
Vi har planer om at Danmark skal benytte teknologier som Grafen.

Samfund
Hvad ønsker samfundet og hvordan er det muligt at opfylde disse ønsker?

Intet monopol
Et monopol er i vores øjne en forfærdelig ting der kun står i vejen for udvikling, tilpasning og menneskelig udfoldelse.
Vi mener derfor ikke at virksomheder eller privatpersoner skal have retten til et monopol da et monopol blot forhindre konkurrence og udelukker andre fra at skabe vækst.
Vi skal som samfund heller ikke blive sure over at personer sprede viden om teknologi eller lignende. Derimod skal vi se dette som endnu en form for vækst der kan biddrage til at vores samfund vokser sig større og stærkere.

Fri information
Vi ser fri information som noget af det vigtigste i samfundet. Vi har den opfattelse at fri information kan hjælpe vores samfund med at vokse, grunden til dette er at fri information, i modsætning til kapital styret information kommer hurtigst ud til flest mennesker fordi det ikke først skal bearbejdes af det kapitalistiske system. At flere folk modtager den frie information betyder også at der er et større antal der senere hen muligvis også vil bruge deres penge på informationen de har modtaget. Vi ser det samme angående piratkopiering, de tv-serier der er blevet kopieret mest er også dem der bliver mest kendt og derfor også tjener flest penge senere hen.

Bedre leve vilkår
Vi i Det Visionære Parti ønsker at forbedre leveforholdende for alle mennesker.
Måden hvorpå at dette skal ske har vi tænkt os skal foregå igennem den udvikling der skal komme i samfundet. Vi regner med at bedre teknologi vil føre til bedre produktion hvilket igen vil betyde bedre leve forhold i samfundet. Vores vision bygger blandt andet på at teknologi, så som 3D printeren, kan gå hen og blive den vigtigste og hurtigste metode for den danske befolkningen og samtidig regner vi med at denne effektivisering vil mindske prisen for boligkomplekser.

Udvikling - Vækst
Vi ønsker udvikling og vækst i landet, men denne vækst skal være til fordel for alle.
Den skal ikke være til gavn for nogen elite. Vi ønsker at der skal ske en udvikling på en række punkter. Blandt andet ønsker vi at Danmark som nation skal finde alternative måder at producere produkter. Vi ønsker miljøvenlige og genbruglige produkter der holder.
Som tidligere nævnt har vi planer om at skabe et fokus på Grafen da vi mener at denne teknologi kan føre til store forandringer i det danske samfund.
Og med lidt held kan det endda tænkes at vi kan gå hen og blive leverandører i udlandet hvis vores produkter bliver gode nok.

Bedre teknologi - Miljøvenlig
Det Visionære Parti har store planer om at fokusere på bedre teknologi. Disse teknologier mener vi bør være miljøvenlige og genbrugelige da dette vil betyde større sikkerhed for samfundet både økonomisk og socialt i fremtiden. Teknologierne som vi ønsker at fokusere på er alle dem som vi tidligere har nævnt, vi ønsker lettere transport der bruger mindre olie og energi end vores nuværende teknologi, vi ønsker også bedre elektronik der ikke kræver særlig meget energi, men som stadig er ligeså brugbar som vores nuværende. Vi regner også med at implementere solceller i de fleste smartphones og derved mindske behovet for at sætte sin smartphone i opladeren.
Vi i Det Visionære Parti ser et fremtidigt Danmark hvor miljø-bevidsthed, genbrug og udvikling er i centrum og vi regner med at denne taktik samtidig kan give den danske befolkning mere velstand.

Bedre uddannelsesprogrammer, færre begrænsninger, bedre konkurrence
Det Visionære Parti har også nogle planer hvad angår uddannelse, vi ønsker flere uddannelsesprogrammer på internettet der kan styrke elever såvel som den normale borger med at blive klogere, disse uddannelsesprogrammer kan være sprogfag såvel som fysik, matematik og meget andet. Vi regner med at åbne uddannelsesprogrammer på internettet kan hjælpe med at hæve intellektet på den danske befolkning. Specielt for den del af befolkningen der ikke har råd til at tage den helt store uddannelse.
Det Visionære Parti vil desuden sænke nogen af de begrænsninger der er i samfundet ved at gøre uddannelse og information frit tilgængelig på internettet. Vi mener at færre begrænsninger også betyder bedre konkurrence i samfundet. Denne konkurrence vil samtidig også betyde større vækst i samfundet som helhed.  

Det Socioøkonomiske System 
Et system det investere penge i ting der kan have positiv indflydelse på samfundet socialt.
I socioøkonomi går overskuddet fra socioøkonomiske investeringer
(i modsætning til kapitalistiske og egoistiske selskaber) til at blive geninvesteret i samfundet.

Liberalisme
Frihed, uafhængighed.
Mere magt og frihed til folket.
En mindre stat der ikke kan påvirke folkets 
magt og frihed.

Anarkisme
Fravær af autoritet/hersker.
Intet menneske er over et andet da dette vil begrænse andre individers frihed.
Ultimativ liberalisme.

Kommunisme 
Folkeeje, fællesskab, selvstyre, lighed.
Negativt aspekt 
Staten får tit alt for stor magt og ender med at undertrykke befolkningen i stedet for at fortsætte imod det utopiske samfund der ligger til grunde for den kommunistiske ideologi.

Disse styreformer skal fjernes

Kapitalisme hvor kapitalejere sidder på det meste af magten.
Facisme og Nazisme.
Totalitarisme
Grunden til at disse skal fjernes skyldes at de i sig selv er undertrykkende institutioner.

Politiske problemer

I hver enkelt samfund vil der altid være oppositioner og kritiske personer. Dette er man dog nødt til at acceptere hvis man vil opnå et godt samfund. For begynder man at undertrykke andre menneskers holdning ender man i et totalitært styre hvor mennesker ikke får muligheden for at gro og udvide deres horisont.

Det utopiske samfund

Det utopiske samfund skal som udgangspunkt have fokus på befolkningen og at denne skal få opfyldt sine behov. 
Umiddelbart vil det være smart hvis man kan oprette et samfund der benytter robotter og anden teknologi til at opretholde samfundet. Dette samfund vil med videnskabelige og teknologiske midler skabe, nedbryde og genbruge materialer. Desuden vil robotter kunne overtage arbejde og effektivisere alt produktion mange gange mere end mennesker. Robotterne vil desuden sørger for at mennesker vil undgå stress på arbejdspladserne og minimere menneskelige fejl.

Internet kultur 

Internettet er efter min mening noget af det bedste der nogensinde er sket for menneskeheden. På grund af internettet kan man dele synspunkter over store afstande på næsten ingen tid. Internettet har også til dels erstattet nyheds-medierne da det nu også er muligt for normale menneske at visse deres nyheder frem på internettet uden at skulle konfrontere et nyheds-medie. Internettet har også muligheden for at frigøre informationer over hele verden. Hvilket kan betyde at man ikke nødvendigvis behøve at betale mange penge for den helt store uddannelse, men derimod kan modtage den over internettet igennem særlige skoleprogrammer.    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar