søndag den 25. maj 2014

Det Utopiske Samfund


Det Utopiske Samfund

Eksistere dette samfund overhovedet eller er det en ideologisk drøm?
Personligt tror jeg at det utopiske samfund eksistere og jeg er også rimelig sikker på at vi så småt er på vej imod dette samfund.

Hvad bygger jeg denne påstand på?

Svaret er meget simpelt. Jeg bygger den på de adskillige teknologier, videoer og fremtidsvisioner som man for tiden kan læse og høre om på internettet. Kigger vi bare igennem min blog går der ikke længe før at man støder på teknologier så som solcelle veje og fusion der i sig selv kan føre samfundet i nogle helt nye retninger hvis de bliver implementeret i samfundet. Dog er solcelle veje og fusion ikke nok til at skabe et utopisk samfund. Derimod er der adskillige ting der skal være på plads før at dette kan gøres til virkelighed.

Hvordan er det utopiske samfund bygget op?

Personligt ser jeg det utopiske samfund som et decentraliseret samfund der bygger på anarkistiske ideologier. I dette samfund er det op til individer i fællesskab at forbedre samfundet igennem udvikling, opfindsomhed og innovation. Dette fællesskab vil ikke være begrenset til enkelte virksomheder, regeringer eller stater i et givent land. Derimod vil befolkningen i alle lande og hele verden som helhed frit dele informationer med hinanden uden at hierarkiske, egocentrerede og kapitalstyrede systemer går i vejen for den fælles udvikling og vækst. 

Det centraliserede system skal afskaffes og i stedet erstattes med et decentraliseret system.
Det økonomiske system er allerede så småt ved at blive decentraliseret. Digitale valuta så som Bitcoin har f.eks. gjort at bankerne ikke længere sidder på et kapital monopol, derimod bliver pengene distribueret ud til folket i samfundet. Desuden har crowdfunding platformer ligesom Kickstarter gjort det muligt at indsamle store summer penge der efterfølgende kan bruges til at starte virksomheder. Der vil med andre ord ikke være noget centraliseret system ligesom banker eller store virksomheder der kan tilbageholde kapital for at forhindre disse nye virksomheder i at se dagens lys. 
    
En decantaliseret økonomi vil uden tvivl betyde at mere kapital bliver spredt imellem samfundets indbyggere, hvilket igen vil betyde at der højest sandsynligt vil komme mere vækst i samfundet. Og netop fordi at mennesker hele tiden ønsker at forbedre deres egen tilværelse vil de uden tvivl også investere disse nye tilegnende penge i projekter på Kickstarter der igen kan komme samfundet og derfor dem selv til gode.

Hvad kan forbedre menneskers tilværelse?   

Vi har alle hørt hvordan NSA overvåger folk på internettet. Dette kan samfund over alt på planeten blandt andet undgå ved at skifte over til et decentaliseret internet der kryptere al trafik. Og netop fordi at dette internet er decentaliseret bliver det utrolig svært at censurere da der nu vil være adskillige veje og omveje hvorved befolkningen og enkelte individer kan sende og modtage informationer på internettet. Desuden vil man heller ikke længere kunne lukke bestemte servere med uønsket indhold da indholdet i stedet vil blive spredt ud over adskillige servere og computere. Det vil derfor være meget vanskeligt eller måske ligefrem umuligt at forhindre/censurere informationer.

MaidSafe kan muligvis gå hen og udvikle sig til et potentielt decentraliceret internet.   

Og når vi har fået et decentraliseret internet stablet på benene kan vi efterfølgende begynde at overveje hvad vi ellers kan decentralisere samtidig med at vi sikre os at dette decentraliserede system fortsat producere vækst indefor udvikling af nye teknologier og lignende.

Et decentraliseret elnet vil sikkert blive det næste skridt på vejen imod det utopiske samfund.
Uden elektricitet kan et decentraliseret internet nemlig ikke fortsætte med at virke. Det vil derfor være nødvendigt for samfundet at opdage og producere nye energikilder der kan hjælpe dem med at producere deres egen energi samtidig med at de bliver uafhængige af de mange el-selskaber. Lykkedes det at skabe et decentraliseret internet, elnet og økonomi vil der være meget få ting der kan stå i vejen for samfundets fælles interesser.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar