søndag den 18. maj 2014

Metamaterialer

Jeg ved ikke hvor mange der ved det, men Usynlighed er faktisk så småt ved at blive udviklet af videnskabsfolk. Man har nemlig fundet ud af at man igennem metamaterialer kan bøje lys rundt om et objekt og derved gøre objektet usynlig.



Men hvilke egenskaber kan metamaterialer have udover at gøre ting usynlige?




Her ser vi et billede af Viktor Grebennikov på sin flyvende platform der efter sigende skulle være drevet af døde insekters vinger. Det lyder alt sammen meget mærkeligt, men han påstod at insekternes vinger på mikroskopisk/nano-skala havde et bestemt mønster der på en eller anden måde hjalp insekterne med lettere at flyve. Hvad han efterfølgende gjorde var at indsamle et utal af disse vinger og klistre dem på platformen vi ser på billedet. Ifølge påstanden skulle dette kombinere vingernes samlede effekt og derved skabe en form for anti-gravitation/drivkraft der ville tillade ham at lette fra jorden. 

Opdagede han et skjult metamaterialer i naturen?
Nej han var sikkert bare en fusentast der ville have opmærksomhed.
Alligevel kan jeg dog ikke lade være med at undre mig over hvor grænserne for metamaterialerne går...For hvis det er muligt at blive usynlig, lave materialer der er vandafvisende og stærkere end stål blot ved at ændre på materialers mønstre på nano-skala...

Hvad pokker kan så ellers være muligt?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar