søndag den 28. september 2014

Equilibrium

Equilibrium

Hvis du ikke har set denne film så vil jeg foreslå dig at se den. Den omhandler nemlig et samfund hvori det er en forbrydelse at have følelser da man beskylder menneskers følelser for at være roden til krige og ondskab.

I klippet ser vi hvordan hovedpersonen har fundet frem til hans medarbejder og ven, som er stoppet med at tage medicinen der blokere for følelser. Hans ven prøver herefter at overbevise hovedpersonen at deres følelser er det der gør dem til mennesker, men orderne flader for døve øre. Det ender med at hovedpersonen skyder ham og møder sin nye medarbejder.


How Can You Trust People With Power?


I Support Everyone's Troops


Parasites

People who dismiss the unemployed and dependent as ‘parasites’ fail to understand economics and parasitism. A successful parasite is one that is not recognized by its host, one that can make its host work for it without appearing as a burden. Such is the ruling class in a capitalist society.

An Idea Cannot Be Destroed


Statism


Call the Cops - Rob Hustle ft. Bump

torsdag den 25. september 2014

Emma Watson UN speech


People Are Not Your Property

Punkter til en bedre verden

1. Vær awesome

Personligt tror jeg at verden bliver et meget bedre sted hvis vi alle sammen er awesome overfor hinanden. Dette kan gøres på mange måder. F.eks. ved at hjælpe hinanden, opfinde noget som alle har fri adgang til at anvende og arbejde videre på helt uden at copyright og lignende kommer i vejen.
Derudover er det også awesome at være awesome fordi man gør livet meget bedre for de personer som man er awesome overfor. Så det vil jeg meget gerne se mere af i hele verden.

2. Lad være med at dræbe hinanden

Vi høre i øjeblikket om ISIS og alle mulige andre grupper eller enkeltpersoner der dræber mennesker på grund af religiøse, politiske eller ideologiske årsag. For pokker da. Hvad skal det hele dog gøre godt for? For jeg kan virkelig ikke se hvorfor at det er nødvendigt, vi burde da i stedet forsøge at gøre livet her på jorden bedre i stedet for værre.

3. Kæmp for en bedre verden 

Seriøst. Vi burde alle sammen kæmpe for en bedre verden. Vi burde forsøge at løse de problemer vi har i verden og eventuelt finde alternative løsninger på nogle af disse. Vi skal forsøge at mindske forurening og fremme bæredygtighed og miljøvenlige produkter og teknologier. Det giver i hvert fald ikke mening hvis vi dræber det miljø som vi selv lever i.

4. Anvend mere hamp i verden

Hvis verden begynder at dyrke, høste og bearbejde hamp planter har lande overalt i verden nogle helt nye muligheder for at skabe udvikling og arbejdspladser. F.eks. kan dyrkning, høst og bearbejdning af hamp give en masse arbejdspladser. Hamp kan desuden bearbejdes til et byggemateriale der er stærkere og lettere end stål, men i modsætning til stål kan hamp dyrkes på en mark meget hurtigt og relativt billigt. Dog er byggematerialer fremstillet af hamp ikke det eneste som hamp planten kan bruges til, hvilket igen vise det store potentiale i hamp planten. Og frygter man stoffet THC i hampen er det vel ikke værre end at man genmodificere planten til at have et mindre indhold af stoffet.

Women Jet Fighters


mandag den 22. september 2014

System Of A Down - B.Y.O.B.


The Offspring - The Kids Aren't Alright


Michael Jackson - They Don't Care About Us


The Power of Hemp and its countless uses


Increase The Dose


Even though I walk through the darkest valley, I will fear no evil


7 Steps to Happiness


Gardening

Slipknot - The Devil In I [OFFICIAL VIDEO]


Sex Pistols - God Save The Queen


søndag den 21. september 2014

Michael Jackson - Man In The Mirror


1984 Was NOT Supposed to be an Instruction Manual


A New Carbon for Electrical Energy Storage


Graphene


Hvis du ikke har hørt om graphene før nu så er det sgu på tide at vågne op.
Graphene kan nemlig gå hen og revolutionere vores mobiltelefoner, computere og batterier.

Hvordan?

For det første er graphene et super godt materiale til at lede strøm, så hvis vi kan udstyre vores mikrochips med et tyndt lag graphene vil dette højest sandsynligt også gøre vores elektroniske apparater meget hurtigere end de i øjeblikket er. Derudover er graphene lavet af carbon som er et af de mest almindelige grundstoffer i universet, så vi vil ikke komme til at mangle ressourcerne når vi skal fremstille teknologien, men noget af det bedste er at vi kan anvende graphene til at fremstille superkapacitorer der med få ord kan gå hen og erstatte vores nuværende og ineffektive batterier.     

lørdag den 20. september 2014

George Carlin - Euphemisms


George Carlin: "We Like War!"


Deadly homemade gun, who needs a 3D printer?


Is Homosexuality Unnatural?


Print Your Own Gun - Why Gun Laws Will Never Work


If I Was President


I Do Not Support The Troops


Mimiandeunice.com





Hemp Lotus Elise from Fifth Gear C5


Henry Ford's 'plastic hemp car' from 1941

Planters utrolige egenskaber og anvendelsesmuligheder

Paxman vs Brand - full interview - BBC News


torsdag den 18. september 2014

9/11


11. September. 2001 skete det at World Trade Center styrtede sammen efter at passagerfly var fløjet ind i dem. Det var en forfærdelig begivenhed hvor et stort antal mennesker omkom. Forståeligt at et lands befolkning efter en sådan chokerende oplevelse føler at de kan retfærdiggøre en hævnaktion imod de ansvarlige (eller dem som de mener er ansvarlige).

Amerikas Fejl 

Amerika skulle slet ikke være gået ind i krigen imod terror. Derimod skulle de have startet en krig imod uvidenhed og samtidig overøst modstanderen med fedende mad (som Amerika åbenbart ser ud til at have rigeligt af).

Prøv lige at tænk over det: Amerika er kendt for at være det land der investere flest penge i militæret, men forestiller man sig efterfølgende hvad der kunne været sket hvis de i stedet havde brugt pengene på at producere smartphones og efterfølgende smidt dem ud med faldsskærm til landes befolkning så kunne Amerika måske have undgået at sende tropper ind.

Hvordan skulle dette dog komme til at foregå?
Meget simpelt. Hvis befolkningen bliver oplyst af de mange smartphones der bliver smidt ned til dem og derved får udvidet deres horisont, så har man lige pludselig også muligheden for at de med tiden begynder at se kritisk på deres religion og måde hvorpå deres samfund er opbygget.
Desuden er der også en mulighed for at befolkningen selv begynder at tage initiativ hvilket derfor betyder at behovet for at sende tropper ind i landet bliver mindre eller måske helt forsvinder.

Hvorfor maden?
Nogen vil måske have opdaget og undret sig over hvorfor jeg nævnte at Amerika også skulle overøse modstanderen med fed mad, men dette kan jeg forklare meget hurtigt. Fordi hvis Amerika overøser fjenden og muligvis også befolkningen med fed mad. Så er det meget sandsynligt at de med tiden kommer til at blive overvægtige. Det smarte i dette er så at de ikke kan kæmpe eller dræbe nogen fordi de bliver læske fede.

Kommentar til slut
Overordnet set er det også en utrolig åndssvag logik fra Amerikas side at man går ind i en krig for at hævne de liv der gik tabt under 9/11.
Hvad man indirekte sagde efter terrorhandlingen: "USA er blevet angrebet og mange mennesker har mistet deres liv under denne terror handling. Vi må øjeblikkeligt svare igen ved at sende nogle tropper i kamp så endnu flere, både soldater og civile, kan dø". Det er en komplet idiotisk logik. Desuden er det heller ikke just fordi krigen mod terror har gjort verden mere sikker. Tværdig imod. NSA er begyndt at overvåge samtlige lande, terrorister kan når som helst anvende biologisk krigsførelse
(hvilket kan være meget værre end en bombe + det er nemmere at skjule og sprede i befolkningen uden at samfundet ved det) vi kan med andre ord gå rundt i en krigs zone uden at vide det.

Problemet er ikke terrorisme, men derimod de ideologier og manglende menneskesyn der ligger til grunde for at man kan retfærdiggøre terrorhandlinger.

V for Vendetta


The Great Dictator



tirsdag den 9. september 2014

Anarchism


Jeg undre mig tit over om et anarkistisk samfund nogensinde vil kunne fungere og hvordan et sådan samfund skulle være opbygget. Personligt vil jeg rigtig gerne se at man forsøgte at oprette et anarkistisk samfund frem for at fortsætte i det samme spor med kapitalisme, socialisme og hvad der nu ellers er af forskellige politiske ideologier. Jeg tænker nemlig lidt at anarkisme har mange gode idéer, værdier og livsfilosofier som man kan følge. Desuden har anarkismen også taget mange af de positive værdier fra andre ideologier med sig.


Anarkismen fokusere især på frihed og meget liberale tanker. Faktisk er hele definitionen på anarkisme: Fravær af en hersker eller autoritet. Så det er vel ikke så mærkeligt at alle de mange forskellige herskere og autoriteter igennem historien har forsøgt at udrydde, undertrykke eller tilsmudse anarkistiske tanker og ideologier. Vi kan allerede se det idag for når folk høre ordet anarki får det med det samme et billede i hovedet af et samfund der befinder sig i et totalt kaos, ingen love og lignende. Dette er dog helt forkert. For kigger vi på hele idéen bag anarkisme så opretholder det faktisk lov og orden.
Lad mig give et eksempel: Hvis en forbryder forsøger at gøre noget der er ulovligt og uetisk overfor det anarkistiske samfund. Så hæver denne forbryder sig sådan set over andre i den forstand at forbryderen ikke vil overholde reglerne, men som vi tidligere har fået at vide så er anarkisme fravær af en hersker eller autoritet. Samfundet vil derfor ikke tillade at forbryderen udføre de ulovlige og uetiske handlinger, men vil derimod gå imod forbryderen.

Der er også andre grunde til at anarkismen er en smart ideologi. Anarkismen ideologier omkring fravær af en hersker eller autoritet kan nemlig også forhindre krige i den forstand at anarkister ikke vil lade sig kommandere rundt af generaler, politikere og lignende. Derimod følger de deres egne veje. Disse kan varrigere alt efter den enkelte anarkist, men jeg går ud fra at størstedelen vil forsøge at gå veje der vil være til gavn for dem selv, andre og verden. Selvfølgelig vil der nok også være nogen der vil følge veje der kun vil være til gavn for dem selv imens at andre vil få det dårligere, men så er det netop at disse personer begynder at udvikle sig til en form for autoritet/hersker.

En ekstra ting at tænke over: Hvor mange mennesker har anarkisme dræbt set i forhold til Liberalisme, Kapitalisme, Kommunisme, Nazisme, Fascisme osv. ?


En anden vigtig ting ved det anarkistiske samfund vil nok også være at ressourcer, mad og teknologi bliver decentraliseret og fordelt imellem befolkningen. Og måden hvorved at dette skal komme til at foregå tænker jeg vil ske på forskellige planer og langsom bliver mere udbredt i samfundet såvel som rundt omkring i verden. 

En meget vigtig ting i det anarkistiske samfund såvel som ethvert andet samfund vil uden tvivl være produktion og fordeling af mad. Her tror jeg at det vil være ideelt at producere særlige bygninger der kan planter indendørs. Det vil med andre ord være en indendørs-farm. Det lyder måske lidt som en skør idé, men det er det skam overhovedet ikke. Japan har for tiden den største indendørs farm i øjeblikket, men det allermest smarte ved disse farme er at de kan gro planter dobbelt så hurtigt på grund af LED-lamper der måde kan køre om dagen og om natten. Derudover skal man heller ikke frygte at vejret ødelægge afgrøderne da produktionen af planterne foregår under kontrollerede forhold. De kontrollerede forhold kan faktisk også sørger for at behovet for gødning kan mindskes eller sågar helt fjernes.

Prøv lige at tænk hvor meget mad menneskeheden kunne producere hvis vi begyndte at lave 1-3 af disse bygninger i stort set hver enkel by. Tænk hvor meget bedre de fattige lande vil få det når det kan producere nok mad til at ingen indbyggere nogensinde vil komme til at sulte.

Allerede her begynder vi så småt at komme ind i noget der minder om et overflodssamfund.
Og jeg tror også at anarkisme vil passe meget godt sammen med denne samfunds form  

mandag den 1. september 2014

A Society Based On Abundance


Post-scarcity economy

Allerede i mit tidligere blogindlæg Fra Partikelaccelerator til Replicator er jeg så småt begyndt at komme ind på idéen om et "overflodssamfund" hvori man kan få lige det man peger og få lige det man ønsker, men hvordan ville det overhovedet være at leve i sådan et samfund og hvordan ville det være bygget op?

Dette vil jeg forsøge at gætte mig frem til i dette indlæg.

Livet i overflodssamfundet

Hvis vi følger ønsketænkning så vil livet i et overflodssamfund være fyldt med muligheder. Har man f.eks. lyst til at eje den nyeste mobil. Fair nok, man smider bare den gamle mobil væk så den kan blive nedbrudt og genbrugt af samfundet og efterfølgende får man den nyeste mobil helt gratis. Dette er sådan set allerede så småt ved at blive en realitet. Der eksistere nemlig allerede forskellige former for plastik og andre materialer der kan nedbrydes af naturen og produceres af naturlige processer. Dog vil det være meget mere sejt
(og sikkert også langt mere effektivt) hvis det lykkedes at fremstille en replikator i bedste stil med Star Trek. Dette vil nemlig mindske tiden det tager at producere et produkt og sikkert også for at nedbryde det.
Derudover kan man også undgå en masse biologiske og industrielle processer ved at kunne nedbryde/opbygge produkter på atom-niveau. For ikke at tale om at man mindsker en masse transport af produkter og ressourcer.

Med en replikator vil det i teorien endda være muligt at fremstille sit helt eget rumskib (afhængigt af størrelsen på replikatoren). Man ville sikkert også kunne fremstille sit helt eget hus eller hvad man ellers lige stod og manglede. Selv fattige mennesker rundt om i verden ville få mulighed for at få lige det de havde brug for.

Det virker næsten for godt til at være sandt. Og selvfølgelig er vi heller ikke nået helt så langt, men der er nu alligevel meget som vi allerede er i stand til nu til dags. Så hvem ved. Måske har vi om nogle år et fungerende overflodssamfund der kan sørger for at selv de fattigste har mad på bordet.

Samfundets opbygning



I modsætning til ovenstående tegning vil et overflodssamfund ikke være bygget på et fundamentet af penge, patenter, copyrights og monopoler, men derimod fokusere på at dele idéer, ressourcer og materialer så meget som muligt imellem befolkningen. Produkter ville også blive fremstillet af nedbrydelige og genbrugelige materialer der i modsætning til produkter uden disse egenskaber vil kunne fortsætte med at cirkulere i samfundet i lang tid samtidig med at samfundet minimere ressourcespilde og forurening.    


Et overflodssamfund vil med andre ord ikke hakke ned på folk der forsøger at dele og sprede idéer imens de effektivisere samfundet, men derimod bidrage til at samfundet forbedre sig selv igennem spredningen af idéer og ressourcer. Overflodssamfundet vil desuden forsøge at kigge nærmere på problemer og forsøge at løse disse. Vi kan f.eks. forestille os et senarie hvori samfundet bliver konfronteret med et problem (dette kan være mangel på energi, ressourcer eller beboelsesområder), men i modsætning til andre samfund hvori eksperter er de eneste der forsøger at løse disse problemer er det i et overflodssamfund hele samfundet der som helhed arbejder sammen om at finde løsninger. 


En løsning på problemet med manglende ressourcer kunne f.eks. være at samfundet begynder at høste materialer og ressourcer fra planeter, måner og asteroiderne der kreds rundt i solsystemet. Grunden til at dette vil være oplagt skyldes at der er en hel del asteroider alene i vores solsystem der kan give en enorm mængde af nye ressourcer. Så hvorfor ikke høste dem når de alligevel bare flyver rundt i solsystemet?



Hvordan skal man høste ressourcer fra asteroider?
Se det er lige her at Skylon kommer ind i billedet. For dette fartøj er nemlig en hybrid imellem et fly og rumraket. Det er med andre ord muligt at starte fra en landingsbane i en lufthavn og efterfølgende flyve ud i rummet. Så det vil ikke længere være nødvendigt med store flertrinsraketter for at forlade atmosfæren.