tirsdag den 9. september 2014

Anarchism


Jeg undre mig tit over om et anarkistisk samfund nogensinde vil kunne fungere og hvordan et sådan samfund skulle være opbygget. Personligt vil jeg rigtig gerne se at man forsøgte at oprette et anarkistisk samfund frem for at fortsætte i det samme spor med kapitalisme, socialisme og hvad der nu ellers er af forskellige politiske ideologier. Jeg tænker nemlig lidt at anarkisme har mange gode idéer, værdier og livsfilosofier som man kan følge. Desuden har anarkismen også taget mange af de positive værdier fra andre ideologier med sig.


Anarkismen fokusere især på frihed og meget liberale tanker. Faktisk er hele definitionen på anarkisme: Fravær af en hersker eller autoritet. Så det er vel ikke så mærkeligt at alle de mange forskellige herskere og autoriteter igennem historien har forsøgt at udrydde, undertrykke eller tilsmudse anarkistiske tanker og ideologier. Vi kan allerede se det idag for når folk høre ordet anarki får det med det samme et billede i hovedet af et samfund der befinder sig i et totalt kaos, ingen love og lignende. Dette er dog helt forkert. For kigger vi på hele idéen bag anarkisme så opretholder det faktisk lov og orden.
Lad mig give et eksempel: Hvis en forbryder forsøger at gøre noget der er ulovligt og uetisk overfor det anarkistiske samfund. Så hæver denne forbryder sig sådan set over andre i den forstand at forbryderen ikke vil overholde reglerne, men som vi tidligere har fået at vide så er anarkisme fravær af en hersker eller autoritet. Samfundet vil derfor ikke tillade at forbryderen udføre de ulovlige og uetiske handlinger, men vil derimod gå imod forbryderen.

Der er også andre grunde til at anarkismen er en smart ideologi. Anarkismen ideologier omkring fravær af en hersker eller autoritet kan nemlig også forhindre krige i den forstand at anarkister ikke vil lade sig kommandere rundt af generaler, politikere og lignende. Derimod følger de deres egne veje. Disse kan varrigere alt efter den enkelte anarkist, men jeg går ud fra at størstedelen vil forsøge at gå veje der vil være til gavn for dem selv, andre og verden. Selvfølgelig vil der nok også være nogen der vil følge veje der kun vil være til gavn for dem selv imens at andre vil få det dårligere, men så er det netop at disse personer begynder at udvikle sig til en form for autoritet/hersker.

En ekstra ting at tænke over: Hvor mange mennesker har anarkisme dræbt set i forhold til Liberalisme, Kapitalisme, Kommunisme, Nazisme, Fascisme osv. ?


En anden vigtig ting ved det anarkistiske samfund vil nok også være at ressourcer, mad og teknologi bliver decentraliseret og fordelt imellem befolkningen. Og måden hvorved at dette skal komme til at foregå tænker jeg vil ske på forskellige planer og langsom bliver mere udbredt i samfundet såvel som rundt omkring i verden. 

En meget vigtig ting i det anarkistiske samfund såvel som ethvert andet samfund vil uden tvivl være produktion og fordeling af mad. Her tror jeg at det vil være ideelt at producere særlige bygninger der kan planter indendørs. Det vil med andre ord være en indendørs-farm. Det lyder måske lidt som en skør idé, men det er det skam overhovedet ikke. Japan har for tiden den største indendørs farm i øjeblikket, men det allermest smarte ved disse farme er at de kan gro planter dobbelt så hurtigt på grund af LED-lamper der måde kan køre om dagen og om natten. Derudover skal man heller ikke frygte at vejret ødelægge afgrøderne da produktionen af planterne foregår under kontrollerede forhold. De kontrollerede forhold kan faktisk også sørger for at behovet for gødning kan mindskes eller sågar helt fjernes.

Prøv lige at tænk hvor meget mad menneskeheden kunne producere hvis vi begyndte at lave 1-3 af disse bygninger i stort set hver enkel by. Tænk hvor meget bedre de fattige lande vil få det når det kan producere nok mad til at ingen indbyggere nogensinde vil komme til at sulte.

Allerede her begynder vi så småt at komme ind i noget der minder om et overflodssamfund.
Og jeg tror også at anarkisme vil passe meget godt sammen med denne samfunds form  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar