torsdag den 30. oktober 2014

onsdag den 29. oktober 2014

Guerrilla Architecture


Den fransk arkitekt Stephane Malka har udviklet et nyt koncept indefor arkitektur der henter sin inspiration i graffiti. For ligesom graffiti, der hurtigt kan laves overalt i smug, kan Stephane Malkas arkitektur bogstavelig talt sættes op i løbet af en enkelt aften og herefter give fattige og hjemløse den mest basale beskyttelse imod regn og kulde.  

Hans projekt bygger på at give hjemløse boliger der er billige at producere, men samtidig har han også givet udtryk for at det nye koncept kan blive vigtigt i en verden hvor flere og flere har brug for et tag over hovedet. 

Trans-Pacific Partnership


Trans-Pacific Partnership: Hvad er det?

"Wikileaks' exposure of the Intellectual Property Rights and Environmental chapters of the TPP revealed "just how far apart the US is from the other nations involved in the treaty, with 19 points of disagreement in the area of intellectual property alone. One of the documents speaks of 'great pressure' being applied by the US." Australia in particular opposes the US's proposals for copyright protection and an element supported by all other nations involved to "limit the liability of ISPs for copyright infringement by their users."
-- Wikipedia

De sidste linjer er nok det mest essentielle ved hele citatet for hvis ISP'er (Internet Service Provider) begynder at censurere hvilke hjemmesider man har adgang til på grund af indhold der kan være i strid med copyrights så er det ikke utænkeligt at internettet meget snart vil blive et utrolig kedeligt sted at være. 

Tænk lige over det 

Vi anvende internettet til at dele forskellige oplysninger, videoer og links. 
Hvor mange af os kender ikke også til at gå på youtube og se diverse forskellige videoer. Disse kan være musikvideoer, taler, filmklip, coves af forskellige sange og meget mere, men hvor meget af alt dette vil vi i fremtiden kunne få adgang til hvis TPP går hen og bliver en realitet? 


WikiLeaks har også skrevet at TPP med tiden kan føre til at forskellige virksomheder vil få et monopol i medicinalvare industrien og landbruget.
Dette har efterfølgende ført til at adskillige protester er gået i luften rundt om i verden for at vise utilfredsheden mod TPP.

mandag den 27. oktober 2014

Vacuum Energy


Vacuum Energy: Proof of Free Energy in the Space All Around Us

Ville det ikke være herligt hvis menneskeden havde adgang til en evig kilde af fri energi der kunne høstes alle vegne omkring os? Vi ville ikke længere være afhængig af olie til at drive vores samfund, biler ville kunne køre i uendeligheder uden at tanke op og resten af vores teknologiske kunnen ville højest sandsynligt også udvikle sig i helt nye retninger vi endnu aldrig havde drømt om.

Det lyder for godt til at være sandt 

Nej tværdigmod. Det er skam et videnskabeligt faktum at der rundt omkring os eksistere en masse energi. Denne energi kaldes "Vacuum energy" eller "Vakuum energi" og det er ifølge forskellige eksperimenter og matematiske modeller blevet estimeret at vakuum indeholder 10113 joules pr. kubik meter. Dog er der også andre teorier og data der tyder på at indholdet af energi i vakuum ikke er nær så højt, men i stedet ligger omkring 10−9 joules pr. kubik meter.
Dette har efterfølgende ført til at videnskaben har kaldt hele affæren for videnskabens værste forudsigelse i videnskabens historie og navngivet observationerne "Vacuum catastrophe".


Det er dog lidt mærkeligt at videnskaben opfatter observationerne som en katastrofe taget i betragtning af at en maskine der kunne høste disse energier både ville revolutionere vores samfund ind i en helt ny tid med uanede muligheder, men samtidig ville videnskabsmanden eller gruppen af videnskabsfolk der bygger denne maskine også være sikret en nobelpris i fysik og en evig plads i historiebøgerne længe efter at være død og begravet.

Consumerism

Wise Words


fredag den 24. oktober 2014

Can Mesh Networks LIBERATE the Internet?!

Konspirations Teoretiker


Noget der virkelig kan irritere mig er at ordet konspirationsteoretiker er blevet synonym med landsbytosse eller religiøs fanatiker. Endnu værre er det at folk der tænker anderledes bliver stemplet som konspirationsteoretiker når de begynder at se kritisk på de friheds berøvende handlinger USA og diverse andre lande har foretaget efter d. 11. September. Det virker nærmest som om at folk ikke længere har nogen gråzone, men derimod bliver delt op i konspirationsteoretikerer og "normale".

Konspirationsteoretikerer bliver med andre ord ekskluderet, latterliggjort og udstødt af samfundet på grund af deres alternative tankegang Og på sin vis kan jeg også forstå det. Nogle konspirationsteorier virker også langt fra at være realistiske eller velargumenterede, men det er stadig ikke ensbetydende med at alle konspirationsteorier er af samme skuffe. Tværdigmod kan konspirationsteorier så som New World Order eller en One World Government sagtens gå hen og blive en realitet i den nære fremtid grundet:

1. USA har et enormt militær og bliver for det meste anerkendt for at være det land der bruger flest penge i hele verden på deres militær.

2. USA har været indblandet i adskillige krige der mere eller mindre har gjort dem til verdens selvudnævnte politi.

3. EU og andre organisationer er med tiden begyndt at samle lande under nogle af de samme overenskomster og aftale for at opbygge et fællesskab.

Og sidst, men ikke mindst truer, NSA og forskellige lovgivninger med at mindske friheden på internettet. Er alt dette stadig bare en dårlig konspirationsteori eller er der faktisk nogle meget gode fakta der bakker op om den?

Dan Johannesson har også nogle meget interessante punkter.
Konspirations-Teoretiker Eller Realitets-Fornægter?

Til slut: en youtube video.
Jeg kan fortælle at kanalen laver videoer omkring et bredt spektrum af konspirations teorier lige fra dem der (efter min mening) er virkelig langt ude til dem der virker langt mere jordnære og sætte tankerne igang.

Maybe sooner?


Personligt håber jeg lidt at denne meme får ret.
Jeg håber især at vores samfund og verdensopfattelse vil ændre sig til noget der er langt bedre og har langt flere muligheder end vores nuværende. Hvis det f.eks. viste sig at termodynamikkens 2. hovedsætning kunne bøjes så det var muligt at få adgang til uendelige mængder energi ville det betyde uanede muligheder for menneskeheden der med tiden sikkert også ville føre til en revolution indefor samfundet såvel som udvikling på adskillige områder.

torsdag den 16. oktober 2014

Menneskehedens Fremtid


I mit tidligere indlæg Lommefilosofi kom jeg ind på en masse tanker omkring rumvæsner, livsfilosofier og andre universer der muligvis eksistere parallelt med vores eget. Derfor har jeg tænkt mig nu at lave et lignende indlæg hvori jeg nu i stedet vil skrive om hvordan jeg tror at menneskehedens fremtid kan komme til at se ud hvis vi som race tager os sammen og arbejder imod en bedre fremtid.

Udødelighed
Personligt tror jeg at menneskeheden i løbet af de kommende år vil finde ungdommens kilde og på denne måde opnå udødelighed. Dette vil selvfølgelig betyde at døds talende vil falde på verdensplan og derved føre til at jorden vil blive overbefolket. Dette lyder måske ikke som nogen særlig fantastisk fremtid, men på den anden side vil det også føre til at menneskeheden som race bliver nødt til at finde nye løsninger på vores problemer der højest sandsynligt også vil udvikle os som race.

Teknologiske Fremskridt
Fremskridt indefor teknologi er noget vi i øjeblikket ser hver dag nu om stunder. Så jeg ser ingen grund til at dette nødvendigvis skulle ændre sig i fremtiden. Derimod ser jeg at den teknologiske udvikling vil eksplodere i takt med at computerteknologi i form af computerkraft fortsat både bliver billigere, bedre og langt mere effektiv. Det er måske heller ikke utænkeligt at vi med den voksene computerkraft også vil blive i stand til at opnå ny viden som den menneskelige hjernes kapacitet end ikke havde turde drømme om eller sågar forestille sig.

Indsigt I Universets Hemmeligheder 
Det jeg håber allermest på, men som også ligger mange år ude i fremtiden, er at menneskeheden får så stor indsigt i universets hemmeligheder at vi med tiden bliver i stand til at forme og ændre alt i universet (og måske endda universet selv) efter vores egne ønsker. Hvis det lykkedes menneskeheden at nå dette punkt, så regner jeg med at vores teknologi er så højtudviklet at end ikke universets undergang vil sætte en stoppe for vores eksistens. For ved dette punkt vil vi være så udviklet at vi vil være i stand til at bremse denne undergang eller skabe vores eget nye univers hvis det kommer til at gå så vidt.

3D Printing Revolution


søndag den 5. oktober 2014

Bios Urn

Bios Urn

Det er måske lidt tidligt at begynde og snakke om begravelser og lignende, men synes nu alligevel at denne urne fortjener lidt opmærksomhed. Hele konceptet er nemlig at asken fra den afdøde bliver hældt i en urne der let kan nedbrydes sammen med et plantefrø. Tanken er så at dette frø med tiden vil vokse sig stort og blive til et smukt træ.

Idéen er efter min mening genial og ikke nok med dette kan vi vel også forestille os hvilke implikationer det kan have på miljøet hvis vi begynder at plante træer hver eneste gang et menneske dør på denne jord. Vi kan i hvert fald være ret sikre på at der hurtigt vil dukke skove op rundt omkring.

Homemade Exoskeleton


onsdag den 1. oktober 2014

Capitalism: A Love Story - Documentary


UPDATE: Det ser ud til at Youtube har lukket kontoen hvorpå at denne dokumentar var blevet lagt op.
Heldigvis kan man se videoen HER.

How BIG is Google?


Prentice Powell Performs 'The System' on The Arsenio Hall Show


Newscasters Agree: Rising Gas Prices Edition - CONAN on TBS


Who The Fuck Does The World Owe?

The Debt Limit Explained


Digital Aristotle: Thoughts on the Future of Education


Leonardo DiCaprio


Kapitalismens Selvmord

Capitalism (1948)

Hvis vi ser videoen i begyndelsen af dette indlæg kan vi nok alle hurtigt blive enige om at kapitalisme lyder som det perfekte samfund. Igennem kapitalismens ideologier og system kan vi alle i teorien tjene penge til føden, opbygge profit og starte vores helt egen virksomhed så vi kan leve det søde liv. Dette er helt igennem fantastisk.

Uheldigvis er dette bare ikke tilfældet og der er adskillige grunde til at kapitalismen fejler når vi kigger nærmere på systemets opbygning.

1. Det Frie Marked 

Det frie marked er en meget god idé. Problemet er bare at dette marked endnu ikke har set dagens lys. Et frit marked er nemlig hverken styret af nogen regering eller magtfulde kapitaliser. Derimod er et frit marked noget der skal være frit for alle at benytte og som helle ikke kræver det mindste at starte i.

Realiteten er dog en helt anden. Idag har vi ikke dette marked, derimod har vi et marked der enten er styret af en regering eller magtfulde kapitalister.
Dog tror jeg at det sande frie marked kan virkeliggøres, men dette vil dog kræve en omvæltning af det kapitalistiske system og ideologierne der ligger til grunde for dette. For at det frie marked i sandhed kan være frit skal der ske en eksplosion i produktionen af goder der skal være så stor at kapitalister og regeringers institutioner ikke længere kan følge med udviklingen.
Disse institutioner skal med andre ord drukne i hele verdens samlede overflod af produktion. For så snart menneskeheden står i overflod af produkter de selv har produceret. Da vil hverken regering eller kapitalisme kunne bremse menneskehedens potentiale.


2. Privat Ejendomsret

Denne idé er endnu en af slagsen der i begyndelsen ser ud til at være en god idé, men som efterfølgende udvikler sig til et onde længere hen ad vejen. 
Privat ejendomsret er en meget god idé når den sikre at alle mennesker har ret til at eje et hus eller lignende. For på denne måde kan man sikre sig at ingen mener at de kan frarøve andre deres hus og hjem da disse goder bliver sikret af ejendomsretten. Dog kan ejendomsret også udvikle sig til et onde når personer sikre sig flere goder end de behøver igennem denne ret. Personligt synes jeg at det er direkte åndssvagt at man holder på mere end man har brug for, blot fordi at man er for egoistisk til at give slip på dette.
Helt ærligt hvor meget har man lige brug for at eje? 
Er det overhovedet nødvendigt? 
 
3. Profit Er Målet

Problemet i at have profit som et mål er at man hele tiden vil have mere. 
Altså vil en virksomhed i det kapitalistiske system automatisk begynde at etablere et monopol på et givent produkt for at udrydde konkurrenterne og herved opnå en større mængde profit. Ikke nok med dette kan det at have profit som mål også betyde at mange idéer overhovedet ikke ser dagens lys grundet at kapitalisterne ikke kan se hvordan disse skal kunne lave profit. Et eksempel på dette kunne f.eks. være en kur på kræft, for hvis man finder en kur på kræft så er der ikke længere en masse virksomheder der tjener penge på at forske i hvordan man kan stoppe kræft.

Det vigtigste punkt omkring at have profit som mål er dog at det kapitalistiske system så vidt muligt vil forsøge at investere penge i metoder der kan effektivisere produktionen samtidig med at man spare penge på arbejderne. 
Et glimrende eksempel på dette kan f.eks. være robotter og landbrugsmaskiner der har overtaget det arbejde der førhen blev udført af mennesker.

Hvorfor er dette punkt vigtigt?

Det er det fordi dette mindsker arbejdspladserne i samfundet. Og som det blev sagt i den ideologiske og utopiske video i starten af indlægget: Det er på grund af arbejde at vi kan tjene pengene vi anvender til at købe goder i det kapitalistiske system, men hvad sker der når robotter overtager alt arbejdet?
Ja, så har vi ikke længere nogen måde at tjene penge på mere og bliver derfor ubrugelig for kapitalisterne i det kapitalistiske system.

Jeg finder det dog mærkeligt at vi skal fortsætte med at arbejde for penge, hvis robotter går hen og bliver så effektive at de kan gøre alt meget bedre og langt mere effektivt end vi kan.