tirsdag den 31. december 2013

Oprør

Oprør

Budskabet i dette indlæg er meget simpelt.
Et folk har magten til at ændre på meget.
De skal bare stå sammen og vide hvordan oprøret skal føres ud i livet.

Den mest effektive måde at gøre oprør er at gøre ingenting og være doven.
Det er en torn i øjet på alle styreformer og det er umuligt at styre et folk der er dovne og ingenting laver.

søndag den 29. december 2013

Stop Diktatur


Verdens befolkningen skal ikke finde sig i at en diktator eller gruppe af individer placere sig på topposten der giver ubegrænset magt i lande.

Derimod skal folket have mere magt. Dette kan blandt andet foregå ved at give folk mere ansvar, decentralisering af samfundet således at store banker bliver opdelt i mindre banker der er afhængige af kunderne og at hver enkelt by får mere frihed til selv at bestemme hvorledes at den vil køre sit eget løb.
På denne måde vil penge, magt og vækst blive fordelt mere imellem folket i stedet for at blive centraliseret i multinationale virksomheder der har monopol, store banker der leger med folks penge og et centralt magtstyre der kan påvirke hele landet.


Problemet i et diktatur er netop at samfundet er centraliseret omkring diktatoren/gruppen af individer.

Så det er vel logisk at man kan undgå eller mindske chancen for et diktatur ved at decentralisere samfundet. Desuden vil et decentraliseret samfund kunne åbne muligheden for at byer kan eksperimentere med hvordan deres samfund skal udformes. På denne måde bliver der heller ikke lavet unødvendige investeringer i hele landet på grund af et dårligt styre.

Magt problemet

Det største problem i både det centraliserede og decentraliserede samfund er dog politiet og militæret. For hvordan skal disse magter passe ind i samfundet og hvem/hvad skal disse høre under. I hænderne på et diktatur kan disse udøvende magter blive udnyttet til enorme problem der vil undertrykke landes befolkning i stedet for at beskytte denne. Det uheldige ved disse magtformer er også at de er opbygget efter et centraliseret og hierarkisk system.

lørdag den 28. december 2013

Liquid Fluoride Thorium Reactor (LFTR)

Liquid Fluoride Thorium Reactor


Til de af jer der ikke ved det, så er der faktisk en type atomkraft der er mange gange mere sikker og effektiv end uran-atomkraftværker. Jeg taler om Thorium-kraftværker og hvis du klikker på linket oven over vil du blive sendt til en youtube video der kan give lidt mere baggrundsviden. USA var faktisk tæt på at benytte Thorium som energikilde, men de gik væk fra det da uran kunne bruges i atomvåben. 



Hoverbike

Howerbike

Denne maskine er blevet opfundet af Australske
Chris Malloy. Klik på linket oven over for at få mere information om opfindelsen.


Idéen er smart i sin enkelthed og hvis der bliver arbejdet videre på den er det ikke utænkeligt at man med tiden vil have biler der bygger på samme teknologi.

City Car - Green Revolution


Forestil dig at du kunne låne en bil ligesom du låner en indkøbsvogn i et indkøbscenter. Dette er præcis den idé der bliver præsenteret i ovenstående video.
Og konceptet har uden tvivl et potentiale, for med sådan en bil kan folk let få adgang til transport. Faktisk kan man muligvis også kombinere Googles selvkørende bil med dette koncept.
På denne måde ville man kunne få et lift ved at ringe eller sende en SMS.

Terrafugia TF-X

Terrafugia TF-X 


Konceptet bag bilen er genialt, men om det kan udføres i praksis er en 
helt anden sag. Jeg håber dog at det går hen og bliver til virkelighed. 

Jeg er specielt imponeret over at de har hentet inspiration fra 
V-22 Osprey flyvemaskinen. Er dog ikke sikker på om en prototype 
overhovedet kan lette fra jorden. 

Pal-V One

Pal-V One

Denne Hybrid bil køre elegant på vejen. Ser man f.eks. videoen som linket oven over føre til vil man se hvorledes at cockpittet elegant vil tilpasse sig imens man drejer på vejen.

Dette er dog ikke det eneste der er fantastisk ved Pal-V One.
Den kan nemlig også laves om til en gyrocopter.

Volocopter

Volocopter

Volocopteren er en elektrisk helikopter der benytter sig af flere individuelle el-motorer til at flyve.

Volocopteren kan med andre ord holde sig i luften selvom én af disse motorer bliver beskadiget. Hvilket giver den en langt større sikkerhed.

Nye Batterityper

Atom Batteri

Atombatterier har potentiale til at lagre en million gange mere energi end almindelige batterier. Nu er forskerne tættere på at have luret, hvordan energien kan lagres.


Aquacell-batteri

Skru låget af, læg det i vand, vent fem minutter, skru låget på igen og tør det omhyggeligt. 
Dit batteri er nu aktiveret og kan anvendes i fjernbetjeningen eller andre hverdagsapparater, der normalt bruger alkaline-batterier.
Netop fordi at Aquacell-batteriet benytter vand til at genoplade har batteriet teoretisk set en ubegrænset holdbarhed.  

Robotter i samfundet

Asimo

Denne robot er udviklet af Honda og kan meget vel være det næste skridt på vejen imod et fremtidigt samfund hvori robotter kan foretage arbejde i hjemmet, på arbejdspladserne og meget andet.

Asimo vil f.eks. gøre stor gavn på sygehuse og byggemarkedet hvor robotten vil kunne forhindre arbejdsskader og undgå spredning af bakterier.

Asimo vil med andre ord kunne overtage farlige eller risikable opgaver der kan koste menneskeliv og derved sikre at færre mennesker dør eller kommer til skade under disse opgaver.



Asimo er dog ikke den eneste robot der i fremtiden kan være til gavn for menneskeheden.
F.eks. kan rednings-dronen til venstre være meget sandsynlig for at blive til virkelighed.



Hvem ved før vi ved af det kan det kan det måske være at folk får er en tro kopi af robotten Cubix.

Ja beklager, men den robot er min barndomshelt.
Så han skal have en plads på min blog.

fredag den 27. december 2013

Krig

Krig

Hvorfor er der så meget krig i verden?
Og hvorfor har der været så meget krig op igennem historien?

Den smarteste måde at besvare dette spørgsmål vil nok være at starte fra menneskets begyndelse med at undersøge hvordan krig er opstået og derefter arbejde sig op til vores egen tid.

Krigen bliver opfundet

Allerede fra stammesamfundet har mennesket været voldelig og krigerisk.
Klaner har kæmpet imod hinanden for at få magt over territorier. Disse territorier er med tiden gået hen og blevet til lande og høvdinger er blevet til konger og diktatorer samtidig med at de har tilranet sig mere land. Tænker man over det en ekstra gang er der heller ikke sket den store udvikling angående hvordan krige opstår. Hovedsageligt er det et ønske om magt der er drivkraften bag krig. Dette ønske om magt kan være alt lige fra økonomisk, politisk, religiøs, teknologisk etc.

Krig bliver indviklet

Til at starte med har krig været meget simpel. Modstanderen skulle bare besejres og så var sejren hjemme, men med tiden er det blevet meget mere indviklet at føre krig eftersom at der er kommet mange flere variabler i spil der kan ændre slagets gang. Disse variabler kan være proviant, våben, information, misinformation modstandsbevægelser, teknologi, afledninger, propaganda, hjernevask etc.

Under den koldekrig var der f.eks. et konstant spil imellem Amerika og Rusland omkring spioner, information, misinformation, hemmelige operationer og meget andet. Både Amerika og Rusland har højest sandsynligt lavet sikkerheds tjek på deres borgere for at sikre sig at de ikke var på modstanderens side. Det er sikkert heller ikke utænkeligt at begge sider har torturet nogle af deres egne folk fordi at de var usikre omkring deres loyalitet.

Hvorfor krig?  

Hvorfor går vi overhovedet i krig?
Det dræber mennesker, smadre økonomi, landbrug, boligkomplekser og forsknings- og uddannelsesinstitutioner. Alt sammen for at den angribende magt kan få ressourcer i form af olie, guld, jern etc. Og samtidig med at den angribende magt tager ressourcer til sig selv bliver krigens ofre svagere eftersom at de mister de ressourcer der er nødvendige for at få det hele til at køre rundt.
Det er desuden heller ikke altid at krigen giver et overskud. For det meste giver det faktisk et underskud til det angribende land. Så hvorfor spilde ressourcer på våben og krig i stedet for at bruge disse til at skabe vækst i landet og verden.

Er krig nødvendigt?   

Nej. Jeg mener ikke at krig er nødvendigt. Jeg tror derimod at samfund, lande og hele verden helt kan undgå krige ved at ændre på deres vaner og i stedet fokusere på hvordan man bedst muligt udnytter den viden og de ressourcer der eksistere på denne planet. F.eks. kunne man lave biler af materialer der er langt lettere, hårdere, billigere og mere tilgængeligt end stål. Dette vil sørger for at biler køre længere på literen da bilerne er blevet lettere og derfor kræver mindre energi at bevæge. Det vil også gøre biler meget mere sikre da materialet er hårdere end stål og hvis materialet også er billigere og lettere at få fat på end stål så vil der også være langt flere der både vil lave og købe biler.
Det vil med andre ord skabe en eksponentiel vækst i økonomien.
Og det er bare i bil-industrien: I teorien kan det samme trick laves med alt.
 

torsdag den 26. december 2013

Trådløs oplader

Inductive Charging

Denne metode udnytter et magnetfelt til at overføre strøm imellem to objekter.
F.eks. én mobil og opladeren på billedet.


Metoden vil sikkert blive anvendt til at oplade biler i langt større grad når elbilen får en større betydning i samfundet. Med den trådløse oplader vil man forhåbentlig være i stand til at placere ladestationer på p-pladser på en langt nemmere måde.

Rapsolie Motor

Rapsolie Motor

Der er før blevet forslået at rapsolie kan fungere som alternativt brændstof. Blandt andet blev det på DR1 vist at man kunne lave en gardenpuller der kunne køre på rapsolie i ungdomsprogrammet Nørd.

Sviner rapsolie?
Ifølge politikken sviner rapsolie langt mere end diesel, desuden bliver der også skrevet at rapsolie er langt mere miljøskadeligt end diesel.

onsdag den 25. december 2013

Liquid Metal Battery

Liquid Metal Battery

Dette batteri indeholder 3 væsker:
Antimon, molten salt (engelsk ord) og magnesium.

Hvordan virker batteriet?

Det er jeg ikke klog nok til at svare på, men her er én video med en mand der kan:

TED: Idears worth spreading
Det skal lige siges at der er en masse andre utrolige emner på denne hjemmeside. Så kig endelig lidt rundt og se nogle af de andre videoer.

tirsdag den 24. december 2013

Fluorid

Fluorid

Dette indlæg drager muligvis paralleler til konspirations teorier, men synes alligevel at emnet fortjener at komme lidt frem i lyset.

Det forholder sig sådan at fluor bliver benyttet i tandpasta (og i nogle lande bliver det også tilført drikkevandet). 

Det mærkelige er dog at fluor er ekstremt giftigt da 1 gram er nok til at bringe et individ i livsfare Kilde kan findes her.

Grunden til at man har tilføjet fluor til vand og tandpasta skyldes at man mente -og stadig mener at stoffet hjælper på tandhygiejne.

Man basere blandt andet dette på grafer der viser et fald i tandforrådnelse i lande der tilfører fluor til vandværkerne. Mærkeligt nok er der dog også graffer der viser at lande der ikke gjorde dette også lavede det samme fald i tandforrådnelse. Så man kan spørger sig selv hvorfor at man stadig benytter sig af fluor, når det er tydeligt at lande der ikke benytter sig af fluor kan opnå de samme resultater. 
Kilen til graferne kan findes her.

Der er dog måder hvorpå at man kan lave sin egen tandpasta der ikke indeholder fluor. Tandpasta

Og så er der også måder hvorpå at man kan gøre sine tænder hvide med bagepulver. Hvide tænder


Kunstig Intelligens


Filmindustrien har lavet adskillige film hvori menneskeheden har udviklet den kunstig intelligens.
Disse har adskillige handlinger.
F.eks. handler Terminator om hvorledes maskiner næsten har udryddet menneskeheden, AI handler om at det lykkedes mennesker at lave en robot der kan føle og drømme ligesom mennesker.

The Bicentennial Man: Omhandler en robot der starter som værende metal, men med tiden bliver mere og mere ligesom et menneske og i sidste ende bliver slukket samtidig med at hans menneskelige kone dør for at følge hende i døden.

Der er mange forslag omkring hvad der vil ske når/hvis den kunstige intelligens bliver til virkelighed i den digitale verden. Jeg tror dog ikke at vi vil opleve et Terminator-scenarie hvor maskiner vil forsøge at udrydde menneskeheden. Derimod tror jeg at maskinerne vil blive så intelligente at de vil blive i stand til at løse alle (eller stort set alle) filosofiske, videnskabelige og matematiske problemer. 

Maskinerne vil forhåbentlig opfatte menneskeheden som børn der endnu ikke har lært hvordan verden hænger sammen og netop derfor vil maskinerne forhåbentlig også hjælpe os med at blive klogere, udvikle os, forbedre vores samfund og stoppe krig, hungersnød og grådighed.

Selvfølgelig er der også én sandsynlighed for at vi oplever et Terminator-scenarie, men tager vi det med i vores beregninger at maskinerne muligvis er langt mere avancerede, taktiske, kloge og hurtige til at løse problemer end mennesker så vil de muligvis også være i stand til at løse de videnskabelige, filosofiske og matematiske problemer som mennesket kæmper med at løse.

Hvem ved: Måske opdager maskinerne endda nøglen til paradis før vi mennesker gør.

Urine Generator

Urin Generatoren

I Afrika har nogle teenagepiger arbejdet på et projekt der går ud på at udnytte brinten der befinder sig i urin.

Det bliver endda påstået at én liter urin kan give strøm i 6 timer.

Lykkedes projektet vil den tredje verden stå med en helt ny energi ressource.

Læs eventuelt også linket herunder. Der er nogle ekstra informationer, men jeg vil ikke garantere at de er rigtige. Så brug kildekritik.
Linket: Gbenga Bamidele Joseph

lørdag den 21. december 2013

Kamp Robot

Japansk Kamp-Robot

I Japan har en robot designer ved navn Kogoro Kurata skabt en ægte 
mecha robot. Denne robot vejer 4 ton og er 13 fod høj.
Og den kan købes for 1,3 millioner dollars.   

torsdag den 19. december 2013

Tornado Generator


En tornado generator eller Atmospheric Vortex Engine (AVE) som den bliver kaldt af sin opfinder Louis Michaud. Er en generator hvis formål er at lave en falsk tornado og udnytte denne til at generere energi.  

Læs eventuelt mere HER

onsdag den 18. december 2013

The TidGen Power System

The TidGen Power System 
generere i grove træk 150 kilowatt.
Den er desuden designet til at virke i 15-30 meters dybder. Og kan placeres i floder eller udenfor diverse kyster.   


Exoskelet


Du kan blive den næste Iron Man
Exoskelettet her blev oprindeligt fremstillet af militæret, men nu er det så småt ved at blive implementeret i sundhedssektoren hvor gamle og svagelige kan benytte exoskelettet til igen at gå rund i deres hjem og udføre opgaver der før var fysisk umulige. Exoskelettet kan desuden gøre det muligt for et enkelt menneske ene og alene at løfte utroligt tunge ting.  

A Ride in the Google Self Driving Car



Den selvkørende bil

Google har arbejdet på at lave en bil der ikke behøver nogen chauffør, men derimod kan køre helt af sig selv ved brug af GPS-systemer, bevægelses sensorer og kameraer.

Selvfølgelig er der i starten nogle problemer med denne teknologi, men målet er at denne teknologi i fremtiden kan hjælpe med at forebygge trafikulykker.

Desuden kan en selvkørende bil give mulighed for at børn kan få deres egen bil der uden problemer kan køre dem og hente dem fra skole helt af sig selv. Bilen kan måske endda tjekke barnets skema via internettet og derved holde øje med hvornår barnet får fri.

Vakuum transport

Vakuum transport

Fungere ved at man har nogle lufttomme tør hvori man ved hjælp af magneter kan sende cylinderformede toge igennem (lidt ligesom rørpost)

Denne type transport er dog langt hurtigere end normal togtransport da der ikke er nogen vindmodstand i rørene.

Insekt Droner

Insekt Droner

Disse er muligvis ikke så langt ud i fremtiden som vi muligvis går og tror.
Planen er ifølge Pentagon at de skal medvirke i et anti-terror program der skal hjælpe med at indsamle oplysninger, men er dette nu også hensigten?

Læs mere om Insekt Droner
Kig eventuelt også på en mulig Prototype

Spiselig indpakning

Spiselig indpakning
Denne opfindelse vil sikre at fremtidens gader er mindre dækkede af skrald fra fastfoodindustrien.

Hvis det bliver muligt at spise indpakningen sammen med den oprindelige mad er der intet der går til spilde. Desuden vil det sikre et samfund med mindre affald da denne bliver spist i stedet for at blive smidt på gaden.


10 livsforlængende råd

10 livsforlængende råd

Hvis du gerne vil leve længere så tror jeg at du vil få meget ud af at kigge på de 10 råd ovenover.

Mere søvn er ét af rådende og det vil jeg helt klart bakke op om.

tirsdag den 17. december 2013

Det frie samfund


Det frie samfund vil jeg mene er en blanding af kommunisme og anarkisme.

Kommunisme:
Ordet kommer af fransk commune, selvstyre, fællesskab; communauté, sameje.
- Wikipedia.

Anarkisme: 
(gr. ἀναρχία anarkhia "anarki, fravær af hersker")
- Wikipedia. 

Et sådant samfund ville ikke være styret af nogen autoritet, men derimod af folket selv. 

Samfundet ville være i stand til at gøre langt flere ting da dets frihed også bliver forøget. Samtidig vil idealet om fraværet af en herskende magt sikre at flere mennesker mere eller mindre får lige muligheder i samfundet og at befolkningen vil styre kapitalismen i stedet for omvendt.

I dette samfund vil kapitalismen derfor ikke være i stand til at skabe spild imellem folk da autoriteten hos kapitalismen er magtesløs imod det anarkistiske ideal. Grunden til dette er at uafhængige og økologiske virksomheder vil skyde op. Desuden vil befolkningen bliver klogere og opdage at kapitalismens ideal er egoistisk. Dette vil føre til at samfundet finder alternative måder at køre samfundet på. Og disse alternativer kan meget vel være nogle der handler om at give ting væk gratis. 

Vi kan f.eks. allerede nu se et alternativ i Linux OS der kan hentes og installeres helt gratis. Vi undgår derfor at skulle betale store summer af penge til store selskaber ved at bruge Linux systemet. Desuden bliver vi en del af et internet-community der i fællesskab kan løse problemer og hjælpe hinanden. 

Det frie samfund vil helt sikkert også blive klogere og mere selvstændig end det nuværende.
Jeg vil tro at samfundet vil begynde at udnytte planter, videnskab og teknologi i en langt højere grad end vi hidtil har gjort. Mest af alt tror jeg at hamp-planten vil få en stor betydning i det frie samfund.
Specielt fordi den har utrolig mange anvendelsesmuligheder. 



mandag den 16. december 2013

Life Hacks

Tjek de her 15 life hacks ud.
De kan muligvis gøre din tilværelse i livet meget lettere.

Der er f.eks. en rimelig smart måde der kan hjælpe dig med at undgå besøg af edderkopper.

Så hvis du er bange for edderkopper vil jeg råde dig til at klikke på linket og lede efter punktet der omhandler edderkopper (og tro mig. Du ved hvornår du har fundet det)


Aktiv dødshjælp

Skal aktiv dødshjælp være lovligt?
Personligt mener jeg at det skal være lovligt.

Jeg synes det er helt i orden at man gør en ende på de lidelser som et gammel menneske eller syg person bliver udsat for hver eneste dag.

Det skal dog være individets eget ønske.

Derfor står jeg lidt i et dilemma når det kommer til punktet om familien har rettigheden til at afgøre om en person må få aktiv dødshjælp eller ej.
For hvis personen har mistet evnen til at kommunikere inden at denne person kunne nå at ytre sin mening.
Hvordan kan man så vide om denne person vil dø eller ej?
På den ene side udviser man nåde ved at lade personen dø, men på den anden side tager man også livet på en person der muligvis ikke har lyst til at dø, men ikke kan udtrykke dette.

I tilfældet med Craig Ewert der medvirkende og døde under dokumentaren
Right to Die finder jeg det dog meget acceptabelt.
Han ønskede nemlig selv at dø, desuden led han af en sygdom der langsomt gjorde ham lam i kroppen. Så det er vel meget forståeligt at han ville dø imens han stadig var i stand til at kommunikere med sin familie og derfor være i stand til at tage afsked. 

De skal handle af egen vilje.
I dokumentaren ser man hvordan 
Craig Ewert af ejen fri vilje drikker en meget stærk bedøvelse som ender med at give ham fred. Desuden bliver han filmet af personen der hjælper han med den aktive dødshjælp og inden alt dette skriver han også under på at dette er hans ønske. Alt sammen for at sikre at han ikke blev tvunget.

søndag den 15. december 2013

Schrodinger's Cat Animation

Schrodinger's Cat

Her er en lille animationsfilm som jeg fandt på youtube. Den starter simpelt, men ender med at tage en uventet drejning.  

Doping af hjernen

Doping af hjernen

Tænk hvis det blev lovligt at dope hjernen inden man skal til eksamen, eller inden at man skal have sit hadefag for at forbedre sine præstationsevner.
Dette er præcis hvad syv universitetsfolk arbejder imod.

Tanken er interessant og hvis det lykkedes at lovliggøre det vil det forhåbentlig føre til at flere bliver bedre i skolen og at gennemsnittet for elever kan stige.

Det lyder alt sammen meget godt. Uheldigvis er der også en skyggeside.
Nogle af bivirkningerne kan være: Hovedpine, søvnløshed, nervøsitet, men det kan i værste fald også være psykoser, hallucinationer, anafylaktisk chok og blod i urinen.  

lørdag den 14. december 2013

LED Flashlight Powered by Body Heat.

Lommelygte der bruger kropsvarme

Ann Makosinski fra Victoria, British Columbia har udviklet en lommelygte der udelukkende fungere ved at lave kropsvarme om til energi. 

Lommelygten har med andre ord ikke behov for at køre på batterier.

Like A Fish

Like a fish
Er en teknologi der, ligesom navnet hentyder, gør folk i stand til at trække vejret undervandet (ligesom en fisk)

Hvordan virker denne teknologi kan man så spørger. Svaret skal hentes i fysik-timerne i folkeskolen hvor man brugte elektrolyse til at spalte vand (H2O ) til ilt (O2 ) og brint (H2 )

Egne tilføjelser: Hvis man kan kombinere teknologien fra
Lommelygten der bruger kropsvarme med Like a fish vil man være i stand til at opholde sig under vand i længere tid eftersom at man kan producere sin egen energi ved hjælp af kropsvarme.

fredag den 13. december 2013

Lommefilosofi


Jeg har før været overbevist om at en eller flere guder eksisterede, men med tiden er jeg begyndt at få nogle lidt andre holdninger på det punkt.

F.eks. er det tætteste jeg i øjeblikket kan komme på noget der bare ligner noget guddommeligt, rumvæsner.

(Det er dog ikke blevet bevist at der eksistere livsformer der langt mere udviklet end os).

Finder det dog langt mere sandsynlig at tro på højtudviklede rumvæsner end på guden der er beskrevet i biblen eller andre hellige skrifter. Jeg kan forestille mig at der muligvis kunne være nogle rumvæsner et sted i dette (eller et andet) univers der er i stand til at skabe deres eget univers (måske endda i en lille beholder).
I teorien kunne hele vores univers være et produkt af disse rumvæseners eksperiment.

Hvem ved, måske bliver videnskabsfolk selv i stand til at lave et univers i fremtiden.



En anden tanke

Jeg har tit spekuleret over om der er et liv efter døden, men det skal dog lige siges at jeg ikke er bange for tanken om at man forsvinder/ophøre med at eksistere når man dør.

Jeg finder det dog muligt at der kan være et liv efter døden.

Jeg opfatter lidt kroppen som en computer/maskine der laver en masse arbejde, men jeg er dog ikke så sikker på at vores bevidstheden forsvinder når denne computer/maskine holder op med at fungere.
Jeg forestiller mig lidt at bevidsthed kan flytte sig fra en krop til en anden.
Og hvem ved, måske rejser bevidsthed endda imellem andre universer
Så måske bliver vi genfødt som rumvæsner i vores næste liv (hvis vi får et).




Multivers-teorien

Jeg ved ikke hvor mange der kender til tanke eksperimentet
Schrödingers kat, men jeg synes at det sætter gang i nogle sjove tanker.

Tankeeksperimentet går ud på at placere en kat i en superposition hvor at denne både er død og levende på samme tid.

Dette gøres (i tankeeksperimentet) ved at man placere katten i en bunker med en kasse TNT der har en sandsynlighed på 50% for at eksplodere og 50% for det modsatte. Katten er derfor både død og levende indtil man kigger ind i bunkeren og ser at katten enten er død eller levende.

Hvad betyder det?
Hvis man har set filmen The butterfly effect får man et indblik i noget meget interessant. I The butterfly effect får man nemlig den information at alle de valg vi træffer kan skabe forskellige virkeligheder. F.eks. kan det at du samler en tabt blyant op afgøre om du bliver dræbt i en bilulykke eller lever lykkeligt til dine dages ende (dette er det ekstreme eksempel).
I teorien eksistere alle disse virkeligheder side om side i det der bliver kaldt for multiverset. Vi ser det bare ikke fordi vi kun lever i en af disse virkeligheder.
Så Schrödingers kat kan i teorien være levende i et univers og død i et andet på samme tid. 

Multivers-teorien er desuden en af de grunden der også får mig til at holde tanken om efterlivet igang. 

Et vigtigt synspunkt
Selvom der muligvis kan være et liv efter døden skal man ikke begå selvmord.
For tænk hvis der ikke er noget liv efter døden og man i stedet bare holder op med at eksistere. Det er netop derfor at jeg ser mit liv som at være på en tømmerflåde der driver afsted på livets flod. Jeg ved ikke hvor jeg bliver ført hen eller hvor jeg ender. Jeg kan bare drive afsted og se hvor jeg bliver ført hen.

Linux


Jeg har overvejet at skifte over til styresystemet Linux. Til de af jer der ikke ved det så er det et open-source OS (operativ system).

Grunden til at jeg har overvejet at skifte over er for det første at det er gratis at hente ned fra internettet og bruge, det er også helt i orden at distribuere, kopiere etc.

Desuden vil det biddrage til et mere åbent community der går mindre op i penge og mere op i at dele hvis man benytter sig af Linux. Desuden tror jeg også at der er langt flere muligheder i Linux end Windows. En anden god ting ved Linux er at det ikke fylder særlig meget og er meget hurtig (jeg har hørt at Linux bliver brugt i mange ting lige fra supercomputere til servere netop på grund af at det er så hurtigt).

Der er dog nogle problemer med Linux (som jeg dog tror kan ordnes). Disse problemer er blandt andet at der ikke bliver lavet særlig mange spil til Linux. Hvilket er utrolig ærgerligt, men jeg håber at der er nogle spiludviklere derude som får øjnene op for det potentiale der gemmer sig i Linux.

Klik eventuelt på linket for at få yderligere informationer om Linux set i forhold til Windows. Linux VS Windows

Glowing Plant

Glowing plant
Et hold biologer arbejder i øjeblikket på at genmodificere planter så de bliver i stand til at lyse.

De regner med at kunne lave en plante der vil erstatte lamper og derved være mere miljøvenlige. Tænk over det. Hvis vi får lysende planter i stedet for lamper vil vi spare endnu mere strøm end vi allerede gør ved at skifte til LED-lamper.

Den bøjelige skærm

Den bøjelige skærm 
er en teknologi der i øjeblikket er ved at blive implementeret i mobiler, touchpads. Ja det kan endda tænkes at denne teknologi vil blive implementeret i gavekort og vægtapet.  

Reform af uddannelsessystemet

Uddannelsessystemet kan forbedres
Det finske uddannelsessystem er et klart bevis på dette.

Det danske uddannelsessystem er alt for optaget af ranglister og karaktergivning. Det er nærmere pisken end guleroden der bliver brugt med denne metode.

Grundtanken i findland er derimod 'færre tests - mere læring'.

Denne grundtanke bidrager til indlæring ved at man i stedet for pisken fokusere på at forbedre eleverne igennem undervisningen i stedet for tests.

Endnu en hjemmeside om Finland

Forsker: Afskaf lektier

Lektier er et fortidslevn der giver elever og lærer stress og bidrager til at elevers sociale skævhed bliver forstørret, viser svenske undersøgelser.

Det ville være nemmere for både lærer og elever hvis lektier i stedet blev afskaffet. 

Hvis lektier blev afskaffet ville elever opleve mindre stress i fritiden da al undervisning foregår i skolen. Desuden ville den ekstra fritid give elever muligheden for selv at studere de ting som de har problemer med uden at andre lektier sætter en stopper for dette. Og hvis der er nogle ting som eleven virkelig ikke forstår så kan eleven tage det op på klassen eller spørger sin lære i pausen. 

onsdag den 11. december 2013

Detroit Electric Car


Detroit Electric

Fun fact: El-bilen blev allerede lavet i 1907

Planters utrolige egenskaber og anvendelsesmuligheder


Vidste du at Henry Ford i 1940 byggede en bil der var lavet af hamp og at denne bil var 10 gange så stærk som stål og kørte på bio-brændsel der også var produceret af hamp?
Læs eventuelt mere om de forskellige anvendelses metoder og Hamp biler

Vidste du også at det er muligt at lave tøj af hamp, hør og brændenælder?

Og vidste du at det endda er muligt at lave papir af hamp.
Det er endda blevet foreslået at den amerikanske uafhængighedserlæring var skrevet på hamp papir. 




Lidt ekstra læsestof om cannabis på medicinal afdelingen.
(det bliver påstået at cannabis kan hjælpe imod kraft, men jeg ved dog ikke hvor pålidelig denne påstand er)



Tjek eventuelt også Eventyret om Den Vidunderlige Kartoffel

Og her er en kilde fra wikipedia om Hamp bilen

tirsdag den 10. december 2013

Gravity-powered Energy

Tyngdekraftgenerator 
Generatoren fungere i al sin enkelthed ved at en vægt på grund af tyngdekraften langsomt falder mod jorden. Dette får et kuglespindel til at dreje rundt hvilket herefter kan udnyttes ved hjælp af en generator.

Det tager vægten 4 timer at nå til bunden af kuglespindet. Så generatoren vil være en smart måde at spare energi på.